≫ 

Gradonačelnica Sarajeva osudila napad na roditelje dece iz Beograda: "Svi naši gosti su dobrodošli"

Karić sinoć obišla goste iz Srbije

  • 40
Benjamina Karić Sarajevo napad Foto: Shutterstoc, Marko Jovanović, Youtube/Grad Sarajevo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić osudila je vandalski čin u kojem su maskirani huligani napali bakljama i noževima roditelje Beograđane, koji su bili sa decom, fudbalerima FK Zvezdara, na fudbalskom turniru u tom gradu.

Gradonačelnica je sinoć obišla goste iz Srbije i tom prilikom rekla da je sigruna da će napadači odgovarati za učinjeno.

"Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I sada dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti", navela je ona na Fejsbuku.

Karić je naglasila da su svi gosti dobrodošli, da je tako uvek bilo i uvek će i biti.

"Naši prijatelji Beograđani, iz fudbalskog kluba Zvezdara, iako pogođeni napadom i strahom koji su preživjeli zbog svoje dece, ne odustaju od Sarajeva. Uz puno poverenje u institucije, ostali su u Sarajevu i učestvovaće na turniru do kraja. Dajmo šansu sportu i prijateljstvu između naših gradova i ljudi", dodala je Karić.

Mediji iz BiH objavili su da je jedna osoba uhapšena, a više ih je privedeno u vezi sa sinoćnim napadom na grupu građana iz Beograda na Ilidži, piše Tanjug.

Mlađe kategorije Zvezdare se nalazi na turniru u Sarajevu na kojem učestvuje više od 400 ekipa, a sa njima su brojni roditelji.

Video: Potpuni haos kod Veterinarskog fakulteta: Obračun huligana s policijom, lete baklje i topovski udari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    15. januar 2023 | 09:54

    Kod nas dolaze razne fele njaču,muču i mekeću i niko ih ne dira a kad kod njih čuju našu ekavicu i vide našu ćirilicu odmah skaču "na krv i na nož" alo 21 vek je!?

  • Đura

    15. januar 2023 | 09:52

    Vodio sam dete svojevremeno na turnire u Srbiji gde su gostovali sa zastavama gle čuda iz cele bivše jugoslavije, nikada nikom dlaka s glave nije falila, ovo su potomci onih iz dobrovaljačke ulice što su ubijali naše vojnike koji su se mirno povlačili iz sarajeva!!!

  • Njaaah

    15. januar 2023 | 09:18

    Ahahahahahahahahahahahahahahahahaahhaahahhaahahhaha....mirni arapi sa Ilidže ovo nisu uradili nego divne multietnićke Sarajlije ba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA