≫ 

Objavljena imena svih 10 huligana koji su napali decu iz Beograda na Ilidži

Deca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”

  • 10
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Tužilaštvu Kantona Sarajevo policija je u nedelju, 15. januara, nešto pre 20 sati, predala deset osoba osumnjičenih za napad na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži, u kojem je lakše povređena jedna osoba, piše Radio Sarajevo.

Iz MUP-a KS su potvrdili da su nakon istražnih radnjih uhapsili 10 osoba za incident na turniru mališana koji je tradicionalan i igra se 15 godina.

Ovo su imena uhapšenih:

1. E. B. rođen 2003.g. (Sarajevo),

2. A. T. rođen 1996.g. (Ilidža),

3. H. D. rođen 1995.g. (Ilidža),

4. E. H. rođen 2000.g. (Vogošća),

5. A. H. rođen 2002.g. (Sarajevo),

6. B. O. rođen 2002.g. (Sarajevo),

7. E. B. rođen 2003.g. Sarajevo),

8. B. H. rođen 2001.g. Sarajevo),

9. M. P. rođen 2001.g (Sarajevo),

10. S. K. rođen 2002.g. (Sarajevo).

Imena i prezimena su poznati redakciji, a prema Krivičnom zakonu njihova imena mediji ne smiju objaviti dok ne bude podignuta optužnica.

Podsetimo, sarajevska policija identifikovala, pronašla i uhapsila 10 lica osumnjičena za krivično delo "Nasilničko ponašanje", koji se terete da su u hotelu napali na internacionalnom turniru osobe iz Beograda, te da je diskvalifikovana ekipa iz Splita čija su deca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”.

Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je u subotu uveče napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru.

Deca i roditelji noćas su se vratili u Beograd.

Almir Prguda, organizator turnira, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je turnir na kojem nastupa 400 mališana iz celog regiona sinoć završen bez incidenta i nakon dodele medalja najboljima svi učesnici su krenuli prema svojim kućama.

Incident na Ilidži su osudili čelni ljudi Grada Sarajeva, gradonačelnica Benjamina Karić, premijer Edin Forto i Samir Avdić, ministar kulture i sporta u Vladi KS, Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH, političari Vojin Mijatović, kolumnista Dragan Bursać...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • 🤦

    16. januar 2023 | 10:54

    Pogledajte godista uhapsenih, to nisu odrasli koji su prosli ratove nego deca koju su roditelji i drustvo naucili takve stvari. Izbodes nekog nozem zato sto je doveo dete na turnir koji organizuje tvoj grad. Jadno i tuzno

  • Mix

    16. januar 2023 | 10:30

    A dečica iz Splita pevaju " Ubij Srbina"!!!

  • Nikola

    16. januar 2023 | 10:42

    Svi rođeni posle rata. Znači da im je neko usadio mržnju prema Srbima i imamo za komšije novu generaciju Alahovih ratnika. U prevodu, nema mira na ovim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA