Podignuta optužnica protiv Srbina zbog ubistva na Pagu: Hladnokrvno pucao Goranu u vrat, pa se dao u bekstvo

Prema pisanju medija, reč je o obračunu škaljarskog i kavačkog klana

  • 0
Pag, Hrvatska policija privela osumnjičenog za ubistvo na Zrću, osumnjičeni Duško Tanasković Foto: Tanjug.rs, Facebook/D.T.

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru je danas nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Srbije Duška T. zbog ubistva na Pagu.

Ubistvo se dogodilo 25. avgusta prošle godine u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba na plaži Katarelac. Uhapšen je državljanin Republike Srbije Duško T, a ubio je 38-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića.

Crnogorac je preminuo na putu za bolnicu. Vlaović je već izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo da beži od kluba, te je u begu i odbacio pištolj.

Nije daleko odmakao jer su čuvari brzo dojavili njegovo kretanje i "uleteo" je policajcima interventne koji su ga svladali i uhapsili, piše Index.

U optužnici je predloženo da sud produži istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio istražni sudija zbog opasnosti od bekstva. Prema pisanju medija, reč je o obračunu škaljarskog i kavačkog klana.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru i da je uz sebe uvek imao telohranitelja.

Video: Novi snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA