Sarajlije šokirane prizorom: Na zgradi "Vječne vatre" postavljeni PVC prozori?

Spomen-obeležje "Vječna vatra", smešteno u srcu Sarajeva, jedan je od prepoznatljivih simbola glavnog grada BiH

  • 1

U prizemlju impozantne zgrade koja je definitivno jedan od simbola Sarajeva, poznata kao "Vječna vatra", postavljeni su beli prozori koji odudaraju od autentičnog izgleda zgrade i podsećaju na PVC stolariju.

Ovaj prizor šokirao je sve prolaznike sa prednje i bočnih strana ovog objekta u čijem prizemlju treba da se otvori informativni centar Evropske unije.

Trenutno nije poznato ko je dao ideju i odobrio da se skrnavi izgled ove istorijske zgrade, međutim, od ranije je poznato da je Gradska uprava prizemlje zgrade dodelila u zakup Delegaciji Evropske unije u BiH koja se obavezala, u vreme bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake, da će u preuređenje uložiti 2,8 miliona evra.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić povodom ove informacije je izjavila da Grad Sarajevo nije vlasnik zgrade i nije nadležan ni za rekonstrukciju ni za menjanje stolarije i prozora niti je mogao da da dozvolu ili saglasnost, kao i da je vlasnik zgrade Federacija BiH, piše Klix.

No, nije dala objašnjenje da li se radi o PVC ili drvenoj stolariji.

Spomen-obeležje "Vječna vatra", smešteno u srcu Sarajeva, jedan je od prepoznatljivih simbola glavnog grada BiH. Ovaj nacionalni spomenik posvećen je oslobodiocima i antifašistima grada poginulim za vreme Drugog svetskog rata.

Nažalost, čini se da službe Delegacije EU u Bosni i Hercegovini nisu shvatili značaj i važnost ovog objekta pa su odlučili zameniti staru drvenu stolariju s onom koja izgleda podseća na PVC i zasigurno ne pristaje ovakvom objektu.

Video: Otac dečaka iz FK Zvezdara, koji je izboden u Sarajevu, pušten je iz bolnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA