Hrvat kupio vozačku dozvolu u BiH za 1.200 evra pa se čudio: "Nisam znao da je falsifikat"

Osumnjičeni je koristio lažnu vozačku dozvolu punih šest meseci

  • 2
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv muškarca (30) iz Siska, nakon što ga je policija uhvatila s falsifikovanom vozačkom dozvolom iz Bosne i Hercegovine za čak tri kategorije.

Osumnjičeni je koristio lažnu vozačku dozvolu punih šest meseci. Na ispitivanju se branio pomalo šaljivo - iako nikada nije položio vozački ispit, mislio je da je vozačka nabavljena legalno, a ne da je falsifikovana, prenosi Klix.ba.

Policajci su 30-godišnjaka zaustavili u novembru prošle godine u mestu Grabovac Vojnićki. Odmah su shvatili da je vozača dozvola falsifikovana pa su ga podneli krivičnu prijavu tužilaštvu.

On se pred policijom branio kako je u Osijek išao da izvadi vozačku dozvolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    24. januar 2023 | 06:22

    Gde to ja da kupim treba mi da u Kanadi vozim kamion

  • Dejan

    24. januar 2023 | 00:56

    Nije trebao kupovati, mogao je platiti komisiji ili platiti nekome ko moze srediti sa komisijom i razne druge kombinacije, pitanje je samo cena ili bas neko da se zauzme za tebe. Znam iz prve ruke kako neiskusniji i da kazem skroz neiskusni vozaci prolaze iz prve. Na kraju bude samo, idi malo vozi nekategorisanim putevima i tamo gde nema mnogo saobracaja i lagano da se malo ispraksiras.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA