"Tešila sam ga da izdrži tugu, nosila hranu": Komšinica u šoku posle rasvetljavanja bratoubistva u Kutini

Jedna komšinica kaže da je Anđelku nosila hranu i tešila ga da će se brat vratiti

  • 0
Željko Šlibar Foto: Nestali.hr

Kad je 2020. godine besramno prijavio policiji nestanak svoga brata Željka Šlibara (51), teško bolesnog i slabo pokretnog čoveka s posebnim potrebama iz Kutine, Anđelko Šlibar (56) bio je uveren da se mračna tajna nikada neće saznati.

Ali, posle dve godine i tri meseca, kriminalistička policija u Sisku razrešila je svirepo ubistvo i utvrdila da je Anđelko ubio svog brata. Sada mu preti 40 godina zatvora zbog teškog ubistva.

I komšijama i policiji bile su čudne okolnosti nestanka s obzirom da je Željko, kako su rekli, bio zavisan od tuđe brige i pomoći te da ne bi bio u stanju da ode negde sam, a da mu neko ne pomogne.

Bilo je to dovoljno policiji da posumnjaju u prijavljenu verziju klasičnog nestanka, a potvrdio je to i Igor Pasanec, rukovodilac kriminalističke policije koji se ujedno zahvalio na podršci građanima i pripadnicima HGSS-a koji su sudelovali u potrazi.

Pretužno da brat digne ruku na brata 

"Sve do zadnjeg trenutka, zapravo sve dok danas u medijima nismo videli da se na Anđelka sumnja, nismo želeli da verujemo u te ‘lovačke‘ priče", ispričala je kratko za Jutarnji list jedna komšinica Šlibarovih.

Ipak je, kako kaže, on o bratu brinuo.

"I verujte da nije to lagan posao, starati se o bratu koji je u tako teškoj zdravstvenoj situaciji bio. Nemojte me više ništa pitati. Tužno. Pretužno da brat na brata digne ruku i onda još glumi po mestu, kuka, tuguje. Osećam se u najmanju ruku izigrano", naglasila je ona.

Kako kaže, nedeljama je Anđelku nosila hranu, tešila ga da će se brat vratiti.

"Tražili smo Željka svaki slobodan trenutak po gradu. I onda sad ovo. Bez reči sam", rekla je komšinica.

Video: Ilija koji je ubio oca, majku i dedu nije stigao u Viši sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA