≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gest dečaka iz Sarajeva raznežio Tursku, pominjao ga i Čavušoglu: Mališan svima da služi kao uzor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališan je rekao da je na ideju za štand došao onog trenutka kada je čuo vest o zemljotresima

  • 1
Dečak tuga samoća Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Benjamin Mehanović (12) iz Sarajeva, ganuo je ceo svet kada je počeo da prodaje čaj na Dobrinji kako bi pomogao narodu Turske i Sirije nakon razornih zemljotresa.

Ovaj predivni dečak postavio je štand i krenuo prodajom toplog napitka da prikuplja novac za unesrećene u zemljotresu.

Mališan je rekao da je na ideju za štand došao onog trenutka kada je čuo vest o zemljotresima.

"Tada se rodila ideja o prodaji čaja. Pozvao sam drugare da mi se pridruže i predložio da novac koji dobijemo damo lokalnoj organizaciji koja je organizovala pomoć, ili da tim novcem kupimo sve što je neophodno za bebe", rekao je Mehanović za Agenciju Anadolija.

Dečak je u nedelju krenuo sa radom, a sa zaradom od prvog dana kupio je neophodne proizvode za bebe, dok je zaradu od drugog dana predao organizaciji Pomozi.ba.

Ovaj predivni mališan je rekao da mu je bilo veoma žao dece i beba koji su unesrećeni u zemljotresu i dodaje da je bilo građana koji su mu davali novac, bez da uzmu čaj.

Snimak predivnog dečaka, koji bi svima trebalo da bude uzor, ubrzo je obišao svet, a u Turskoj je on postao pravi heroj.

O njemu je danas pričao i turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu.

"Sve na stranu, vidimo ljubav, videli ste u vestima, naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim", rekao je Čavušolu nakon sastanka sa šefom diplomatije BiH Elmedinom Konakovićem.


Podsetimo, dva razorna zemljotresa potresla su Tursku 6. februara. U toj zemlji i susednoj Siriji stradalo je više od 41.000 ljudi.

Video: Čuli je kako tiho doziva pomoć: Pogledajte podvig srpskih heroja koji su izvukli devojku iz ruševina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    15. februar 2023 | 13:32

    Ovako deca treba da se uce, da budu dobri ljudi, a boqami vecina i odraslih da uvede u pamet!!! Na balkanu se mase sa bahatoscu, silikonima skupim torbama, djipovima letovanjima a neznamo sta nosi dan a sta noc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA