≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšena dva crnogorska policajca zbog maltretiranja albanskog državljanina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulcinjski tužilac nakon saslušanja naložio je policiji da uhapse kolege Nikolu Boljevića i Dragana Šćekića

  • 4
Crna gora, Crnogorska policija Foto: Profimedia/Savo PRELEVIC / AFP

Ulcinjski tužilac nakon saslušanja naložio je policiji da uhapse kolege Nikolu Boljevića i Dragana Šćekića koji su navodno akteri incidenta koji se dogodio 15. januara na graničnom prelazu Sukobin - Murićani u kojem je maltretiran državljanin Albanije, prenose Vijesti.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da na graničnom prelazu Sukobin - Murićani službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretiraju albanskog državljanina.

Starešine Regionalnog centra granične policije "Jug" uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Uprava policije sinoć je ovim povodom zvanično saopštila da je u toku postupak utvrđivanja odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odeljenjem za unutrašnju kontrolu policije – Ministarstva unutrašnjih poslova.

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslava saopštio je da je ovim povodom, na sednici 20. februara zauzeo stav da se o tom predmetu izjasni (da mišljenje) nakon okončanja postupka pred unutrašnjom kontrolom.

Više partija i zvaničnika je osudilo događaj.

Video: Marko (21) tvrdi da su ga policajci tukli i terali da prizna ono što nije uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    22. februar 2023 | 19:08

    Samo što je Albanac diže se tolika buka. Oni svaki dan maltretiraju Srbe i Crnogorce na svetoj Srpskoj zemlji pa nikome ništa.

  • Božo

    22. februar 2023 | 19:37

    Zar baš niko nema m*da da kaže šta je predhodilo ovom postupku policije? Postoji snimak ali nekome ne ogovara da se vidi istina.

  • Pp

    22. februar 2023 | 19:10

    Pa Crnogorci ljube noge Šiptarima i ustašama i odriču se svog srpskog identiteta, pa i treba ovako da ih ponižavaju i hapse Šipci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA