Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubio Magdalenu (11) na pešačkom, majku povredio pa pobegao: Sud u Velesu pijanog vozača osudio na 18 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikolov je 17. decembra 2022. uveče, vozeći u Velesu pod dejstvom alkohola dvostruko brže od dozvoljenog, usmrtio 11-godišnju Magdalenu Ivanovu i udario njenu majku

  • 0
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Sud u Velesu u Severnoj Makedoniji osudio je u petak na kaznu zatvora od 18 godina vozača koji je na pešakom prelazu usmrtio 11-godišnju devojčicu i povredio njenu majku, a zatim pobegao.

Kako je saopštio taj sud, Velešanac Angelče Nikolov je prvostepeno osuđen zbog dva krivična dela - "teškog krivičnog dela protiv bezbednosti ljudi" i "nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Nikolov je 17. decembra 2022. uveče, vozeći u Velesu pod dejstvom alkohola dvostruko brže od dozvoljenog, usmrtio 11-godišnju Magdalenu Ivanovu i udario njenu majku dok su "bile na kraju pešačkog prelaza da bi izašle na trotoar".

"Nakon izvršenja krivičnog dela, optuženi je bezobzirno napustio lice mesta, te nije pokušao da otkloni štetne posledice koje je prouzrokovao svojim radnjama. Krio se više od 30 sati i nije se interesovao šta je sa žrtvama", rekla je u obrazloženju presude sudija Gabrijela Gajdova, preneli su mediji.

Nikolovu je izrečena i zabrana upravljanja vozilom pet godina posle izdržavanja kazne zatvora, a pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude.

(Telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA