Vreme čitanja: oko 3 min.

"S leđa me uhvatio za vrat, od malena imam fobiju": Danas presuda hrvatskom vojniku koji je tukao Deda Mraza

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nakon tuče, napadač je izbačen iz hrvatske vojske

  • 0

Usred bela dana na Badnje veče u centru Slavonskog Broda došlo je do brutalne tuče u kojoj je teško povređen 22-godišnji mladić obučen u kostim Deda Mraza. Njega je nogom u glavu divljački udario 25- godišnji vojnik.

Napadač je ubrzo uhapšen, a u pritvoru je ostao do danas kada mu je na Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo suđenje za nanošenje teške telesne povrede. Izjasnio se krivim po svim tačkama optužnice, piše Plus portal.

U međuvremenu je i zvanično potvrđeno da je napadač vojno lice, a saznalo se i da je pre dve godine već krivično odgovarao za nanošenje telesnih povreda i pretnje smrću. Međutim, nije izbačen iz vojske, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade. Zbog incidenta na Badnji dan pokrenut je postupak protiv napadača i on je otpušten iz službe.

"Učinio sam sve što se vidi na snimku"

"Došao sam u "Prohibition bar" kako bih proslavio Badnji dan s prijateljima. Leon Ćurić i njegovi prijatelji došli su do mog društva. Rekao mi je da želi da rešimo neke nesuglasice od ranije i ponudio mi je da izađemo napolje. Odbio sam. Prvi me je udario šakom u glavu, a potom je počela tuča njegovih i mojih prijatelja. Konobar ih je isterao napolje. Ja sam još neko vreme ostao unutra", ispričao je napadač Matej Marković danas na sudu.

Zatim je potvrdio da je van kafića započela tuča u kojoj je učestvovalo 12 ljudi.

"Kristijan Ereiz (pretučeni mladić) s leđa me uhvatio za vrat i počeo da me guši, a imam lekarsku dokumentaciju o fobijama od gušenja jer me je kao maloletnika pokušao da uguši jedan čovek. Potom sam učinio ono što se vidi na snimku", rekao je Marković i dodao da želi da se izvini napadnutom mladiću, porodici i prijateljima.

Marković se nekoliko puta pokajao tokom svedočenja i rekao je da je zbog svega što se desilo izgubio posao koji je voleo.

Danas se donosi presuda

Optužnicom je predložena kazna od godinu i šest meseci zatvora koju Marković nije prihvatio.

Oštećeni Ereiz je u celosti ostao pri iskazu koji je u januaru dao u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

"Primio sam udarac u glavu, pao u nesvest i ničeg se ne sećam. Probudio sam se dve ulice dalje. Nosili su me prijatelji. Zvao sam brata i odvezao me u bolnicu. Mateja Markovića ne poznajem. Nisam video ko mi je zadao udarac od kojeg sam pao na tlo. Moje lečenje još uvek traje. U tuči nisam učestvovao, već sam pokušao da smirim situaciju", kazao je Ereiz.

Drugookrivljeni Đuro Baričić, Matejev prijatelj i učesnik u tuči, priznao je da se tukao, ali ne i ono što je navedeno u optužnici, pa je njegova obrana predložila, a Sud prihvatio, ispitivanje svedoka tj. drugih mladića koji su učestvovali u tuči. Baričićeva obrana tvrdila je da je on oštećenom zadao udarac u kuk, a ne u prsni koš i da time nisu nastale nikakve telesne povrede.

Ispitan je doktor i veštak Marcel Marcikić koj je potvrdio da je do ozbiljnih telesnih povreda i potresa mozga došlo isključivo zbog udarca nogom, pa je sud odlučio da ipak neće ispitati druge svedoke jer je jasno da Baričić nije kriv za nanošenje teških telesnih povreda.

Dokazni postupak je time završen, a danas će biti donesena i presuda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA