Vreme čitanja: oko 2 min.

Požar izbio u delu fabrike za pravljenje peleta: Jedan radnik iz Velike Gorice sa teškim opekotinama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaposleni koji je zadobio povrede smešten na intenzivnoj nezi, u toku gašenja požara mu se zapalila majica

  • 0
GALENIKA POŽAR VATROGASCI Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

A kako bih bio u ovoj situaciji? Užas. Tu sam u fabrici, pomažem službama. Ne zna se još tačno šta se dogodilo, bila je eksplozija u postrojenju za pelete, ili je mašina ili piljevina, utvrđuje se. Ali lako za to, jedan radnik je u bolnici, na intenzivnoj, zadobio je opekotine, samo da on bude dobro, rekao je kratko Mladen Galeković, vlasnik fabrike parketa u Mraclinu, nedaleko Velike Gorice u Hrvatskoj u kojoj je u noći na subotu izbio požar.

Požar su ugasili vatrogasci, dok je lekarska pomoć povređenom radniku pružena u Klinici za traumatologiju, gde je utvrđeno da je teško povređen. A zašto je buknuo požar, još se utvrđuje, piše 24sata.hr.

Vatrogasci su i danas na terenu, kao i policija koja sprovodi uviđaj. Zna se samo, istakao je drugi vlasnik, sin Filip, da je buknuo na stroju za proizvodnju peleta.

- Policija pokušava da utvrdi razlog požara. Izbio je u predelu proizvodnje peleta, što znači da su se postigle visoke temperature i vrlo brzo se proširio. Proširio se i na proizvodnju furnira i skladište suvih elemenata. Sve što radimo i proizvodimo je jako zapaljivo. U ovakvim slučajevima se zapravo više brani da se vatra ne širi. Oko trećina do četvrtina pogona nam je izgorela, dva pogona, par hiljada kvadrata, ali materijalni deo je i manje bitan u svemu. Najgori deo je da je jedan kolega stradao - kazao je Filip Galeković.

U trećoj smeni, dodao je, radilo je troje radnika, a povređeni radnik (51) se nalazi na intenzivnoj nezi. Zadobio je opekotine koje su zahvatile 40 posto tela.

- On je bio u tom delu gde je započeo požar. Svi su onda krenuli da gase, koliko sam shvatio, njemu se majica zapalila. Sad ćemo ići da ga posjetimo u bolnicu i da obiđemo njegovu porodicu - dodao je.

U fabrici je inače zaposleno oko 160 radnika, a kad će se vratiti na posao, ne zna se.

- Planiramo da se u što kraćem vremenu reorganizujemo, moramo se sabrati i videti obim štete i što sve treba preduzeti. Puno ljudi zove i nudi pomoć i nadam se da ćemo uz pomoć svih prijatelja to brzo uspeti - istakao je Galeković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA