≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turčin se skidao go u butiku u Budvi i spopadao prodavačicu: Ekspresno kažnjen i proteran iz zemlje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekoliko dana zaredom Turčin je dolazio u isti butik i bio preterano navalentan prema prodavačici

  • 1
Policija uklanja barikade na Cetinju, Crna Gora Foto: Nikola Tomić

Tridesetogodišnji državljanin Turske M. K. proteran je iz Crne Gore, nakon što je juče platio novčanu kaznu od 750 evra, na koliko ga je osudio Sud za prekršaje u Budvi zbog bestidnog ponašanja prema jednoj prodavačici u butiku u Budvi, javljaju "Vijesti".

Predsednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović osudio je turskog državljanina na jedinstvenu novčanu kaznu od 775 evra, koja je umanjena na 750 evra zbog boravka okrivljenog u policijskoj stanici, nakon lišavanja slobode.

On se tereti da je počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 Zakona o javnom redu i miru.

Budvanska policija uhapsila je preksinoć M. K., nakon što ga je prodavačica zaposlena u jednom butiku prijavila da ju je uznemiravao i pokušao da je obljubi.

Prema istim informacijama, on je u stanicu policije doveden oko 21 čas, a devojka je policijskim inspektorima ispričala da ju je ta osoba u više navrata uznemiravala.

Nakon konsultacije sa tužilaštvom, policija je protiv njega podnela prekršajnu prijavu.

Predsednik Suda Đukanović je juče doneo rešenje kojim je turskog državljanina proglasio krivim što se 25. februara oko 17 časova, na javnom mestu - u butiku, ponašao "naročito drsko, bestidno i uvredljivo" prema zaposlenoj u butiku.

Toga dana, saopšteno je "Vijestima", M.K je više puta uhvatio za ruku prodavačicu, pa potom izlazio iz kabine za presvlačenje garderobe u donjem vešu, pozivajući je da se okrene i da ga vidi, nakon čega je pitao do kada joj traje smena.

Time je po stavu Suda počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 zakona o javnom redu i miru.

Navodi se da je isto učinio i 27. februara, kada je oko 15 časova došao u butik i ponovo se neprikladno ponašao prema devojci.

Tada je, kako piše u spisima predmeta, ušao u kabinu za presvlačenje i pozvao prodavačicu da dođe da ga vidi. Istog dana, stoji, oko 18 časova ponovo je došao u bitik i nastavio sa istim ponašanjem.

Ponovo je ušao u kabinu i pozvao radnicu da dođe jer mu je potrebna pomoć, a kada je ona prišla, kako piše u spisima, pomerio je pregradnu zavesu i bio potpuno nag. I za ove prestupe Sud za prekršaje ga proglasio krivim zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Dodaje se da je taj tridesetogodišnjak isto učinio i prekuče, kada je oko 13.30 časova došao u bitik i ponovo se drsko, bestidno i uvredljivo ponašao prema zaposlenoj.

Objašnjava se da je tada prišao do pulta - kase, gde je bila prodavačica, kada ju je više puta hvatao rukom za njenu ruku i ljubio, grlio je rukama oko tela i ljubio u obraz i vrat...

"30 dana zatvora ili novčana kazna od 100 do 400 evra preti onome ko na javnom mestu vređa drugog ili se drsko ponaša, piše u članu 7 Zakona o javnom redu i miru. Ko na javnom mestu grubo vređa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 evra do 1.000 evra ili kaznom zatvora do 60 dana", dodaje se u istom članu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    6. april 2023 | 08:36

    Замисли да то урадиш и Турској ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA