Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski ministar o pucnjavi u noćnom klubu: "Dvoje uhapšenih, ne radi se o planiranom ubistvu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božinović je rekao da se trenutno može zaključiti kako se ne radi o unapred planiranom ubistvu ili dogovorenom sukobu

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je policija uhapsila dve osobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim ubistvom 41-godišnjeg Tomislava Sablje te da se trenutno može zaključiti kako se ne radi o unapred planiranom ubistvu ili dogovorenom sukobu.

"Osnovno je da je policija reagovala brzo i da je uhapsila dve osobe koje se dovode u vezu s tim ubistvom", kazao je ministar Božinović, koji je u Jasenovcu bio na komemoraciji proboja zatočenika tog logora.

"U ovom trenutku možemo zaključiti da se ne radi o nekakvom unapred planiranom ubistvu ili dogovorenom sukobu involviranih pojedinaca", rekao je dodavši kako je ubistvu verovatno prethodila svađa, ili policijskim žargonom rečeno - situacijski delikt. U toku je kriminalistička istraga te će se nakon toga sve moći reći u detalje, naglasio je Božinović.

Tomislav Sabljo ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4:40 u noćnom klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba.

Božinović je rekao kako je policija bila efikasna u tome slučaju te da novi sigurnosti i razrešenosti krivičnih dela i opšteg kriminaliteta u Zagrebu i u Hrvatskoj nikad nije bila veća.

"Kriminala ima, nikad nismo govorili da ga nema, ali se kriminal u Hrvatskoj efikasno suzbija i Hrvatska je po broju razrešenosti najtežih krivičnih dela u samom vrhu Evrope, ako ne i na vrhu", naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje treba li uvesti strože kontrole pri ulasku u noćne klubove i je li to dovoljno dobro regulisano, Božinović je kazao da se generalno zna pod kojim se uslovima može nositi oružje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA