≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smene zbog šokantnog slučaja u bolnici u Sisku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razrešen je šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a medicinskoj sestri koja je bila biće izrečena mera

  • 0
Muškarac u krevetu, bolnica Foto: Shutterstock

Potresna fotografija, na kojoj dve žene starije životne dobi leže na jednom bolničkom krevetu na prijemu u sisačkoj bolnici, dobila je svoj epilog.

Nakon inspekcije, Ministarstvo zdravlje je dao izveštaj o rezultatima istrage.

Kako su saopštili, tokom istrage zdravstvene inspekcije u Opštoj bolnici Sisak i Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije podignut je optužni predlog prema Prekršajnom sudu u Sisku protiv odgovorne osobe Opšte bolnice Sisak (OB Sisak) i spomenute zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata.

Uz to, obavešteno je i Upravno veće OB Sisak koji će o utvrđenom nalazu zdravstveno – inspekcijskog nadzora preduzeti eventualne mere u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Iz Ministarstva kažu i da su u međuvremenu dobili obaveštenje direktora bolnice Sisak da je razrešen vođa Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Takođe, poslao im je predlog mere koja će biti izrečena medicinskoj sestri koja je na trijaži navedenog dana, uprkos dostupnosti kapaciteta, smestila obe pacijentkinje na isti ležaj.

Podsetimo, utvrđeno je da su obe pacijentkinje koje su u bolnicu dovezene sanitetskim prevozom u razmaku od jednog minuta u petak, 14. aprila 2023. godine, na isti ležaj stavljene na maksimalno 15 minuta dok nije dovezena još jedna postelja s drugog odeljenja. Nažalost, jedna od tih pacijentkinja preminula je od posledica dugotrajne bolesti dva dana nakon prijema u bolnicu, u nedelju, 16. aprila 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Bolnica u koju su smeštena deca iz Srbije koja su povređena u prevrtanju autobusa u Bugarskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA