• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užas na ekskurziji u Hrvatskoj: Dvojica muškaraca pokušala da namame đake u mercedes, nudili im novac

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učiteljice su nazvale Velebita Veršića, direktora škole, koji je potom o događaju obavestio Policijsku stanicu Korčula

  • 1
Hrvatska policija

Foto: Shutterstock

Tri razreda učenika četvrtih razreda Osnovne škole "Petar Kanavelić" iz Korčule juče su se autobusima vraćali sa terenske nastave iz Gorskog kotara, a pri povratku su se zaustavili na odmorištu Zir gde se nalazi i popularni restoran Macola. Navodno su dvojica starijih muškaraca deci nudila novac kako bi ih namamili u crni mercedes, piše Slobodna Dalmacija.

Učenici su uznemireni, a roditelji u šoku. Roditelji su ispričali kako je jedan od muškaraca imao crnu kapuljaču navučenu preko glave, a obojica su pokušavali dečake i devojčice da namame u crni automobil marke mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka.

- Nudili su im novac, po 10 ili 20 evra, najpre su vrbovali dečake, govorili su im dođi, pokazaću ti automobil, ali dečacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na devojčice - ispričali su za Slobodnu roditelji jednog od školaraca.

Takođe, majka jedne devojčice ispričala je kako su njenu ćerku vukli za ruku uveravajući je da uzme novac i sedne u vozilo, drugi roditelj kaže kako su njegovu devojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula.

- Jednu devojčicu su uhvatili za rame i pitali je "Ej curo, dođi sa mnom!". Drugoj su devojčici govorili "Sedi sa nama u auto, povešćemo na koje god mesto na svetu želiš", a u rukama su imali puno novčanica od 10 i 20 evra. Dečaci su pitali jednog od njih da skine kapuljaču i pokaže lice, ali odbio je - ispričala su deca svojim roditeljima.

Deca srećom nisu upala u zamku i pozvali su učiteljice koje su ih odvele u autobus i uverile se da su svi na broju. Jedna je devojčica zapamtila i registarske oznake automobila.

Učiteljice su nazvale Velebita Veršića, direktora škole, koji je potom o događaju obavestio Policijsku stanicu Korčula.

- Policajcima sam rekao i za registraciju automobila koju je učenica zapamtila. Kad su učenici stigli u Korčulu, sinoć oko 23 sata, odmah smo išli u stanicu da damo izjave. U stanicu su išle učiteljice, deo učenika s roditeljima i ja. Otkad sam direktor, ovakav događaj još nikad nismo zabeležili - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA