• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viši asistent Pravnog fakulteta udaljen sa radnog mesta: Supruga ga uhvatila sa studentkinjom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv asistenta će biti sproveden i disciplinski postupak, zbog sumnje da je teško povredio radnu obavezu

 • 1
Banja Luka, banjaluka panorama centar grada

Banja Luka / Foto: Shutterstock

Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen je sa radnog mesta zbog sumnje da je imao zabranjene odnose sa studentkinjom.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, doneo je danas rešenje o udaljenju sa radnog mesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Nj. J., a protiv kojeg će biti sproveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom, saopšteno je za Banjalučkog Univerziteta.

Kako navode, u predlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjaluci.

Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

"Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica“, navode oni.

Kako ističu, Univerzitet će u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih.

Kako pišu Nezavisne, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci našao se žiži javnosti zbog skandala nakon što ga je supruga uhvatila u prevari sa studentkinjom pomenutog fakulteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Tanja

  5. jun 2023 | 14:35

  Eee da je on jedini... Svaki treci sa svih fakukteta je u vezi sa nekim studentkinjama...

  7
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA