Vreme čitanja: oko 3 min.

Otac vozača koji je uleteo među pešake: "Moj sin preprodaje aute, ide na brze vožnje, ima neke kazne, ali..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otac vinovnika nesreće je inače predsednik udruženja Spinalne povrede Zagreb, osoba je s invaliditetom i potrebna mu je pomoć sina.

  • 4
Nesreća u Zagrebu, vozač Jan Ehrlich Pritnscreen Twitter

Jan , 23-godišnji vozač koji se sinoć oko 22 sata na parkingu šoping centra u Buzinu "mercedesom" zaleteo u ljude i jedan automobil - nakon čega je pet osoba povređeno, od toga tri teško – i ranije je znao da juri automobilom po zagrebačkim parkinzima, a ima i nekoliko saobraćajnih kazni zbog prebrze vožnje, javlja "Jutarnji list".

To je za "Jutarnji" rekao njegov otac, 58-godišnji Janko E.Z., koji je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac.

Otac je inače predsednik udruženja Spinalne povrede Zagreb, osoba je s invaliditetom i potrebna mu je pomoć sina.

"Ne znam šta se tačno dogodilo. Sinoć mi je stigla poruka na mobil ni da je moj sin imao saobraćajnu nesreću. Nakon sat i po zvali su me iz policije da mi kažu da je sin imao saobraćajnu nesreću, da je on dobro, ali da je automobik smrskan i da ima povređenih", počinje priču Janov otac.

Kaže da je njegov sin student poslovnog menadžmenta, a da se bavi preprodajom automobila i da je i ovaj automobil kupio kako bi ga preprodao. Novac za kupovinu prvog automobila mu je on dao.

Car meet, zagreb, nesreća Printscreen: Twitter/nixonbelgrade
"Popriličan šok mi je ovo sve. Nisam se još čuo s njim i išao kod njega. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On je inače dobar i nije do sada imao ovakvih cirkusa. Ne pravi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negde na parkinzima gde nema nikoga i da znaju brzo da voze, kaže Janko.

Njegov sin je, kaže, imao prekršajne kazne zbog prebrze vožnje, ali nikada se ništa slično ovome nije ranije dogodilo.

"Sigurno mi nije vikend lepo počeo. Nadam se da ovakav šok koji je izazvao neće previše uticati na presudu jer mi je jako potreban i pomaže mi u svakodnevnim aktivnostima", kaže otac uhapšenog vozača.

Janko je istoričar umetnosti i polonista, član Družbe Braća hrvatskog zmaja. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predsednik je Spinalnih povreda Zagreb kao i zagrebačkog ogranka Hrvatskog udruženja paraplegičara i tetraplegičara. Prema biografiji koja se može pronaći na internetu autor je brojnih predavanja na temu života osoba s invaliditetom, a od 1992. do 1993. radio je i na Radiju 101. Proučava grbove i zastave, bavi se i umetnošću.

Za medije je govorio kako je ostao nepokretan prilikom učestvovanja u humanitarnoj trci "Wings for Life World Run" sa sinom u Zadru 2017. godine. Tada je rekao da mu je jedan skok na glavu u zagrebačko jezero Jarun u leto 1982. potpuno promenio život.

"Bio sam s društvom na Jarunu te smo plivali na Ostrvo ljubavi. I naravno, kao svi tinejdžeri, pravili smo se važni. Bila je u tom društvu i jedna moja simpatija, koju sam hteo da impresioniram. Skočio sam na glavu, i udario u dno. Bio je to udarac koji mi je promenio život", ispričao je svojevremeno za tportal.

U tom trenutku, puknuo mu je šesti pršljen u vratu i stradala mu je leđna moždina. Bio je to dakle, trenutak, nakon kojeg je osuđen na kolica.

"Istina, sve mi se promenio. I znate, kada od normalnog života počnete živeti u kolicima, teško je zadržati optimizam. Ja sam nakon toga uspeo da završim i srednju školu, potom i studije na Filozofskom fakultetu, oženio sam se i dobio sina. Uz sve to, i danas radim, istina kao volonter, ali i verujem u bolje sutra", ispričao je za tportal.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi sudar 3 vozila na auto-putu: Srećom niko nije završio u bolnici, svi zbrinuti na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manja

    17. jun 2023 | 18:50

    Izazvao šok? Jel ovaj lud!?!

  • Lord

    17. jun 2023 | 21:09

    Od ovakvog oca i ne moze nista dobro da ispadne,znaci nema veze sto su ljudi povredjeni,sto je napravljena belika materijalna steta - njemu sin treba,i tacka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA