Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete koje se udavilo u Puli slavilo rođendan: Trenutak nepažnje doveo do ogromne porodične tragedije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos naporima zdravstvenih radnika da spasu život deteta, ono je preminulo

  • 0
dete bazen davljenje, udavilo se dete, davljenik, voda Foto: Shutterstock

Bilo je dovoljno malo nepažnje da se dogodi velika porodična tragedija. U subotu u bazenu porodične kuće u Puli na Medulinskoj ulici utopio se trogodišnji dečak, piše Jutarnji.hr

- Dobili smo dojavu u 15.49 minuta i jedan je tim hitno poslan na adresu. Sproveli su sve postupke, no nažalost ništa se nije moglo više učiniti. Dete je bilo predugo u vodi i već je bilo ljubičasto. Poslan je još jedan tim, no nažalost nismo uspeli ništa učiniti. Za sve nas je to jako strašna situacija, a roditeljima je najteže, kazala je Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske opštine.

Kako se neslužbeno saznaje trogodišnji dečak je u kući s bazenom slavio svoj rođendan, a na rođendanu su bili i deca i odrasli. No, trenutak nepažnje doveo je do ove strašne tragedije.

Hitna pomoć prva je došla na adresu, a odmah je potom obavestila i policiju.

Antić je dodala da je nažalost reč o drugom slučaju u ovoj nedelji da je malo dete upalo u bazen, no nažalost ovaj put s kobnim posledicama.

- Ove nedelje imali smo takođe jedan slučaj kada je u Medulinu malo dete palo u bazen. Radi se o nemačkim turistima. Srećom uspeli smo ga spasiti. Ovaj put nažalost nismo. Posebno stradaju deca u dobi od 2 do pet godina od utapanja i dovoljan je mali trenutak nepažnje. Nažalost, imamo više slučajeva utapanja dece u bazenima, nego u moru, pa svakako bi trebalo skrenuti pažnju na to - zaključila je Antić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA