Vreme čitanja: oko 3 min.

Još jedna ispovest radnika iz Hrvatske: "Vlasnica me zlostavljala, gosti su sve gledali"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Posle ispovesti srpske gimnazijalke Anastazije Isaković, javio se i jedan Glinčanin koji je takođe imao strašno iskustvo u La Marineri

  • 0
kuhinja u restoranu Foto: Freepik

Posle ispovesti srpske gimnazijalke Anastazije Isaković (20) o lošem iskustvu tokom sezone u kafani La Marinera na Krku, javio se i čitalac iz Gline koji je tamo radio prošle godine.

Nije bio nimalo iznenađen tretmanom devojke jer se, kako kaže, i sam osećao kao žrtva.

Kruno Štajcar je živeo u Glini koju je godinu dana ranije pogodio razorni zemljotres. U želji da popravi finansijsku situaciju nakon pandemije, otišao je na prvu sezonu u svojih pedeset godina života. Profesionalno se kuvanjem bavi više od deset godina, pa se prijavio na više mesta gde je konkurisao za posao kuvara.

Telefonom je razgovarao sa vlasnicom kafane Aleksandrom Dadić, bez problema su dogovorili uslove i početak rada, a dva puta je lično dolazio da se upozna sa prostorom u kojem će raditi. Međutim, ubrzo se pokajao zbog odluke da počne da radi baš u tom restoranu, piše Jutarnji list.

- Visok sam 190 centimetara i imam 120 kilograma, Aleksandra je ušla u kuhinju i nespretno me uhvatila za grudi. Nekoliko puta su to videli i gosti. Otvoreno me je pitala "Je li mi guza velika?", nisam znao šta da odgovorim, tvrdi Kruno.

Gužve u restoranu nisu bile česte, pa je zajedno sa vlasnicom pokušao da smisli novu strategiju za privlačenje ljudi. Kruno je za užinu spremao dve do tri vrste jela koja su se, kaže, dobro prodavala, dok bi uveče spremao jela po narudžbi. Predložio je pečenje jagnjadi radi poboljšanja prometa, krenuli su u realizaciju tog plana. Kad je Aleksandrin suprug Marino došao sa broda i zaustavio proces.

Ostrvo Krk, Hrvatska Foto: Pixabay/tassilo111

Prema rečima kuvara, svađe između para dešavale su se skoro svakodnevno, a za praznu terasu okrivljeno je osoblje.

- Iako se ovim poslom bavim više od deset godina, ubedili su me da ne znam da kuvam. Kad se nisu svađali međusobno, onda bi nekoga od nas uzeli na pik. Gosti su često slušali naše svađe i rasprave, sećam se jednom kada je Aleksandra vrištala i ponavljala „Šta misliš da sam ja glupa plavuša koju možeš da jebeš?!“, i to zbog supe koju ona sama nije dobro spremila. Pola sata kasnije ponašala bi se kao da smo najbolji prijatelji i potpuno ignorisala svađu, te promene raspoloženja su bile sulude - priseća se Kruno.

Nekoliko puta sam pretio da ću otići, već bih se spakovao da bi me gazda Marino zamoli da ostanem uz utešne reči da će se Aleksandra smiriti. Posle njegovog povratka sa broda, počeli su drugi problemi. Prema rečima kuvara, često ga je slao u sobu po ženu, pa bi izbila svađa, tražio je od njega da smanji standarde, zbog čega su porcije izgledale loše, a znao je i da laže goste kako je kasa pokvarena da ne bi morao da im daje račun.

U takvim okolnostima Kruno se zadržao nešto više od mesec dana kada je konačno dao otkaz i preselio se u kafanu u Puntu gde je završio sezonu. Za prethodne gazde jedino lepo što ima reći je da su ga pošteno platili kako je dogovoreno.

Zbog traumatičnog iskustva još nije skupio hrabrosti da ponovo ode na sezonski posao, a sada radi u kuhinji jednog sisačkog hotela.

(Telegraf.rs)

Video: Krave na Zlatiboru "pasu" smeće! Usnimljen tužan prizor na planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA