≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Začepi gubicu, dobićeš po *****": Strava i nasilje nad detetom u domu za decu u Osijeku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Celi slučaj istražuje i policija, a uključilo se i resorno ministarstvo

  • 1
deca tinejdžeri dečak devojčica brat i sestra napad nasilje tužni uplašeni uplašena plaču plakanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Na snimku nastalom u  Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje u Osijeku, koji je dospeo u javnost, čuje se kako se negovateljica jednom detetu obraća ružnim rečima i psuje njegovu majku, prenosi Večernji list. Celi slučaj istražuje i policija, a uključilo se i resorno ministarstvo

Dok deca u pozadini plaču, odjekuje vika negovateljice koja se jednom detetu obraća izrazito ružnim rečima, a pogrdno naziva i psuje njegovu majku od koje je ono oduzeto i smešteno u dom.

Ista odrasla osoba izgovara i reči: "Marš", "Začepi gubicu" i "Dobićeš po pi***".

Ovu scenu navodno su slučajno snimili roditelji koji su baš u tom trenutku nazvali kako bi čuli svoje dete, smešteno u dečjem domu Klasje.

Oni ne znaju na čije dete negovateljica viče, ali su osećali potrebu da alarmiraju nadležne službe, kao i javnost.

Celi slučaj istražuje i policija, a uključilo se i resorno ministarstvo.

"Sam snimak nisam čuo pa ne mogu ni da potvrdim ili negiram njegovu autentičnost, to će procenjivati policija ili sud. No, upoznat sam sa situacijom. Apsolutno ne odobravamo nikakav oblik vređanja ili nasilja prema deci, kao ni prema bilo kome drugome, i za svaki za koji saznamo, uvek bude sankcionisan", rekao je za Večernji Vedran Škugor, direktor Centra Klasje.

Potvrdio je kako su u toku policijske kontrole, a baš zbog toga, dodaje, ne može iznositi nikakve detalje incidenta.

"Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike je 7. jula sprovelo vanredni inspekcijski nadzor u Centru za pružanje usluge u zajednici Klasje u Osijeku", rekli su za Večernji u tom ministarstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA