Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija na požarištu kod Šibenika malo bolja: Nema žrtava, oštećeno sedam kuća, nekoliko automobila

Vreme čitanja: oko 1 min.

U šumskom požaru povređene četiri osobe

  • 0
Hrvatska Šibenik Požar Foto: Profimedia/Hrvoje Jelavic

Situacija na požarištu kod Šibenika nešto je bolja, iako se još na mestima na brdu Jelinjak vide plamen i izdimljavanje.

Nešto pre ponoći puštena je u saobraćaj Jadranska magistrala koja je bila zatvorena od jutros. Normalizovano je i snabdevanje električnom energijom, a radi se na popravci mreže mobilne telefonije prekinute usled oštećenja optičkog kabla, prenosi Jutarnji list.

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je večeras da u požaru kod Grebaštice nema žrtava te da je oštećeno sedam kuća, četiri krova i tri fasade.

Ministar je to izjavio nakon što je obišao vatrogasce koji gase požar na terenu. Dodao je da je izgorelo i sedam automobila te napomenuo da tek treba utvrditi jesu li svi bili u voznom stanju.

"Oštećeno je nešto manjih privrednih objekata, čini mi se dva ili tri", rekao je, dodavši kako će se to rešiti kad se stanje smiri.

Naglasio je da nema žrtava te ocenio kako imovinska šteta, bilo da su kuće, privredni objekti ili vozila, nije velika. Sada su, napomenuo je, snage usmerene prema Kalini i Primoštenu.

Prema onome što sam čuo od vatrogasnog komandanta, trebalo bi da se večeras zaustavi širenje požara, rekao je ministar, dodavši kako će dosta toga zavisiti od vremenskih prilika. Ministar Božinović je rekao i da uzrok požara još nije utvrdjen.

"Moramo pričekati da prođe neko vreme i videti šta će pokazati istraga", objasnio je on. Hrvatski mediji izvestili su da su u šumskom požaru povređene četiri osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA