Vreme čitanja: oko 1 min.

Cele noći trajala borba sa požarom kod Šibenika, vratili se i kanaderi: Pod kontrolom je

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na terenu je tokom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom, a dolazilo je i do obnavljanja plamena, ali su vatrogasci uspeli da obuzdaju novi zamah vatrene stihije

  • 0
Hrvatska Šibenik Požar Foto: Profimedia/Hrvoje Jelavic

Požar, koji je izbio u četvrtak na području Grebaštice kod Šibenika, tokom noći je stavljen pod kontrolu, izjavio je danas zapovednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darko Dukić.

"Požar još nije ugašen, ali je pod kontrolom", rekao je Dukić za Hinu. Na terenu je tokom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom, a dolazilo je i do obnavljanja plamena, ali su vatrogasci uspeli da obuzdaju novi zamah vatrene stihije.

Dukić kaže da je situacija od jutros mnogo bolja.

"Nema otvorenog plamena i radi se na dogašavanju“, naveo je Dukić. Jadranska magistrala, koja je bila zatvorena za saobraćaj, ponovo je otvorena za sva vozila, domaćinstvima i ostalima vraćena je električna energija koja se jutros zbog povratka kanadera na teren neće gasiti jer na mestu požara koje se sanira nema dalekovoda, precizirao je Dukić.

Na mesto požara rano jutros su se vratila i dva kanadera. Prema prvim procenama, izgorela je površina od oko 600 hektara. Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorelo je nekoliko automobila, a u jednom trenutku vatrena stihija zapretila je selima u primoštenskom zaleđu.

Plamen je u četvrtak krenuo od Gornje Grebaštice, nošen jakim udarima vetra stigao je do Šparadića, kao i mesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak. Osim županijskih vatrogasnih snaga na terenu su bili i pripadnici Državne interventne jedinice z Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije koji su požar gasili uz pomoć vazdušnih snaga – tri kanadera i dva er traktora.

Mesto požara je u četvrtak uveče obišao i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je potvrdio da je počeo uviđaj kojim bi trebalo da se otkrije uzrok požara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA