Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u Hrvatskoj: Policajci uzimali ilegalnim migrantima pare za prevoz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz policije navode da su osumnjičene njihove kolege starosti 47 i 28 godina, a terete se da su počinili krivično delo zloupotrebe položaja i ovlašćenja

  • 1
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Dvojica hrvatskih policajaca uhapšena su zbog sumnje da su od ilegalnih migranata uzimali po 10 evra za prevoz do Zagreba.

Kako se navodi u saopštenju PU Karlovačke, dvojica policajaca su od 19 migranata uzela najmanje 190 evra.

Iz policije navode da su osumnjičene njihove kolege starosti 47 i 28 godina, a terete se da su počinili krivično delo zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

"Istragom je utvrđeno da su 4. avgusta tokom obavljanja službe na području grada Slunja iskoristili svoj položaj i ovlašćenja kako bi sebi zajedno pribavili protivpravnu imovinsku korist. Za vreme osiguranja 19 stranih državljana koji su dovedeni u Policijsku stanicu Slunj radi utvrđivanja ispunjavaju li uslove boravka u RH, policijski službenici su im naveli da za uslugu prevoza do Zagreba treba da predaju 10 evra po osobi", ističe se u saopštenju.

Strani državljani su im, kako se dodaje, dali najmanje 190 evra.

"Odmah su to prijavili policijskim službenicima koji su ih preuzeli i o svemu obavestili rukovodioce. Osumnjičeni policijski službenici ubrzo su uhapšeni te je nad njima sprovedeno kriminalističko istraživanje", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, oni su od subote u pritvoru, a prijava je podneta i Uskoku.

"Takođe su udaljeni iz službe te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti”, saopštili su iz karlovačke policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA