Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamionom usmrtio pešaka kod Splita, zbog jednog detalja ne terete ga za nepružanje pomoći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni vozač suočava se s optužbom da nije prilagodio vožnju noćnim uslovima i da je brzina njegovog vozila bila znatno veća od dopuštenih 50 kilometara na sat

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Splitsko opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka zbog izazivanja smrtonosne saobraćajne nesreće koja se dogodila u Muću, blizu Sinja. U nesreći koja se dogodila 17. juna u 21.36 smrtno je stradao muškarac.

U optužnici stoji da se nesreća dogodila kada je 36-godišnjak, upravljajući kamionom "mercedes" udario muškarca koji je hodao uz ivicu puta, piše Dalmatinski portal.

Osumnjičeni vozač suočava se s optužbom da nije prilagodio vožnju noćnim uslovima i da je brzina njegovog vozila bila znatno veća od dopuštenih 50 kilometara na sat. Nesreća se dogodila dok je muškarac koračao putem, a udar ga je odbacio na metalne kontejnere. Preminuo je na mestu nesreće.

U početku je vozač kamiona bio osumnjičen i za beg s mesta nesreće i nepružanje pomoći, ali te su optužbe povučene jer se utvrdilo da je preminuli muškarac umro odmah nakon sudara.

U optužnici se navodi da je vozač tvrdio kako nije primetio da je udario nekoga i nije ni shvatio da ga policija traži. Prema njegovim rečima, konzumirao je dva piva pre nego što se vratio kući, piše Dalmatinski portal.

Vozač kamiona uopšte nije imao pravo da upravlja vozilom u trenutku nesreće s obzirom na to da mu je policija prethodno oduzela vozačku dozvolu zbog niza prekršaja i 12 negativnih bodova.

Njegova vozačka dozvola bila je poništena na dve godine. Osumnjičeni je više puta bio kažnjen zbog prekršaja u saobraćaju, a zbog te činjenice je takođe zatražen produžetak istražnog zatvora, piše Dalmatinski.

Vozač kamiona trenutno se nalazi u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo hidroelektranu Brežice, bujica stigla i do nje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA