Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesvakidašnja akcija na Durmitoru: Za Izraelkom se satima tragalo dok se ona vratila na Žabljak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je očigledno nakon poziva za pomoć napustila lokaciju na kojoj se nalazila i sa koje je uputila poziv i time svakako i našu akciju otežala

  • 0
Izraelka zvala u pomoć jer se zaglavila na Durmitoru, pa sama odšetala do Žabljaka foto: RINA

Nesvakidašnja situacija dogodila se na planini Durmitor kada je državljanka Izraela ostala zaglavljena u steni u reonu vrha Mali Međed i uputila je poziv za pomoć Operativno-komunakcionom centru.

Na lice mesta odmah po prijavi uputuli su se pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore.

- Čitavu noć trajala je potraga za njom, spasioci nisu napuštali lokaciju, a u planu je bilo da se u potragu uključi i vojni helikopter, kažu za RINU u GSS.

Međutim, hrabre spasioce nakon višestane potrage dočekalo je iznenađenje jer se turistkinja koja je pozvala u pomoć u međuvremenu vratila na Žabljak živa i zdrava.

- Ona je očigledno nakon poziva za pomoć napustila lokaciju na kojoj se nalazila i sa koje je uputila poziv i time svakako i našu akciju otežala. Kako je saopštila, ona je u jednom trenutku uočila spasioce ali nije uspela da ih dozove jer je bila daleko od lokacije sa koje je uputila poziv, rekli su u GSS.

Oni dodaju da još jednom apeluju na sve kojima je u datom trenutku potrebna pomoć Gorske sluzbe spasavanja Crne Gore, da nakon poziva za pomoć i slanja pozicije na kojoj se nalaze istu ne napuštaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA