Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije bilo priče o podeli resora, Spajić: Ako nastavimo ovako, vlada će se formirati pre zakonskog roka

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Samim tim što su podržali viziju koju smo predstavili oni su se kandidovali za vladu, ali veliki je posao pred nama"

  • 0
Milojko Spajić, izbori, glasanje, Crna Gora Foto: RINA

Principi Pokreta Evropa sad (PES) su svima prihvatljivi, saopštio je predsednik te partije i mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija koje su ga podržale za mandatara.

Sastanak je održan u prostorijama PES-a u Podgorici.

"Mislim da smo imali dobar sastanak, čuli smo korisne stvari i vidimo da su principi PES-a svima prihvatljivi. Nije bili priče o podeli resora niti je bilo specijalnih zahteva. Samim tim što su podržali viziju koju smo predstavili oni su se kandidovali za vladu, ali veliki je posao pred nama", rekao je Spajić nakon sastanka.

Milojko Spajić, izbori u Crnoj Gori Foto: R.R./ATAImages

On je dodao da je postojalo razumevanje da je vreme za novu Crnu Goru bez podela.

"Ako nastavimo ovako, vlada će se formirati pre zakonskog roka", rekao je Spajić.

Nije želeo da kaže u kom tačno roku bi mogla da se formira vlada. Ostali učesnici sastanka nisu hteli da daju izjave za javnost uz obrazloženje da je dogovor da to učini mandatar.

Spajić je rekao i da je sve krenulo bolje od očekivanog. Poručio je da nema vremena za gubljenje.

"Moramo dati doprinos procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU). Bilo je različitih mišljenja oko učešća Za budućnost Crne Gore (ZBCG) u vladi. Ali postojalo je razumevanje da je došlo vreme za novu Crnu Goru bez podela sa jasnim ciljem i vizijom. Ako nastavimo ovim tempom uvereni smo da ćemo vladu sastaviti i brže nego što je zakonski rok", poručio je Spajić.

"Ko ne veruje nikad ne uspe", kazao je on odgovarajući na pitanje da li će uspeti sve da okupi u vladi.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić potvrdio je nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Milojkom Spajićem, da tokom sastanka nije pomenuta nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Crna Gora izbori Aleksa Bečić Foto: Antonio Ahel/ATA Images

"Prisustvovali smo svim sastancima, što govori o strateškom partnerstvu sa pokretom Evropa sad. Nije pomenuta nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. U fokusu su bile druge teme", rekao je Bečić, prenose Vijesti.

Dodao je da nijedan od učesnika razgovora nije imao ništa protiv da buduća crnogorska vlada počiva na temama kao što su borba protiv kriminala, povećanje plata i penzija.

Bečić je naveo da je zadovoljan time što su različiti politički subjekti "isključivo razgovarali o socio-ekonomskim temama, o potrebi borbe protiv mafije, i borbi za jačanje građanske Crne Gore".

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je 10. avgusta predložio Skupštini Crne Gore Spajića za mandatara 44. Vlade Crne Gore. Spajiću je tada počeo da teče rok od 90 dana da predloži sastav nove vlade.

Za to vreme potrebno je da se održi nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će biti izabrani predsednik, potpredsednici i Administrativni odbor.

(Telegraf.rs)

Video: Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali sporazum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA