Vreme čitanja: oko 2 min.

Zavod Pazarić će otpustiti radnicu koja je maltretirala mladića: Zatražena istraga zbog jezivog snimka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na potresnom videosnimku vidi se nasilje nad jednim od štićenika. Naime, ženska osoba udara dečaka/mladića i govori mu da "začepi" dok on jeca od bolova

  • 4
Otmica deteta, zlostavljanje, kidnapovanje Foto: Shutterstock

Ministar za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić (NiP) i direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić oglasili su se nakon što su ranije danas ponovo objavljeni videosnimci maltretiranja štićenika ovog zavoda, javlja klix.ba.

Delić je naglasio da će zatražiti da se otpusti radnica koja je maltretirala štićenika - mladića, da Zavod podnese krivičnu prijavu protiv te radnice, kao i protiv onih koji su to, kako je izjavio, nemo posmatrali i snimali, a nisu ništa preduzeli da to spreče.

Naglasio je da će od tužilaštva i policije tražiti da rasvetle ovaj slučaj. Tvrdi da ne zna ko je sve učestvovao u ovome, zašto je to učinio i kada se to desilo. Uputio je poziv "Al Jazeeri" koja je prva objavila videosnimak.

"Pozivamo 'Al Jazeerau' i novinarku da budu na raspolaganju tužilaštvu", rekao je Delić.

On uveraca da kao ministar nije dobio niti jednu prijavu da se nešto slično desilo u bilo kojoj ustanovi socijalne zaštite koja je u nadležnosti FBiH. Međutim, kako je rekao, veruje da se ovako nešto dešava i u drugim ustanovama.

Poručio je da ohrabruje da se prijave ovakvi događaji. Naglasio je da je resorno ministarstvo donelo više odluka radi preventive sličnih događaja.

Direktor Suljagić je istakao da je imao prijava, ali da ih on ne može istraživati kao direktor.

"Isti dan sam prijave prosleđivao nadležnim organima - MUP-u ili nadležnom tužilaštvu. Za samo jednu prijavu, koju sam prosledio, obavešten sam da se obustavlja istraga zbog nepostojanja dovoljno dokaza da se delo desilo", rekao je.

Istakao je da je izričito tražio da se prijavljuju navodi o ovakvim dešavanjima te da se u Zavodu vodi niz disciplinskih postupaka. Najavio je da će ispuniti zahtev ministarstva da se uruči otkaz radnici koja je maltretirala mladića.

Na potresnom videosnimku koji možete pogledati na "Al Jazeera Balkans" vidi se nasilje nad jednim od štićenika. Naime, ženska osoba udara dečaka/mladića i govori mu da "začepi" dok on jeca od bolova.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak automobila kako gori usred noći u Braće Jerković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PN

    16. avgust 2023 | 21:16

    Ovu otpustili ali doći će još surovija,ko radi sa ovakbim ljudima treba da ima živce kao čelične sajle a ovi sa strane samo bi da kritikuju i traže dlake u jajetu.

  • Ana

    16. avgust 2023 | 21:52

    NP.. Ti nisi čovek. Gde je empatija prema bolesnoj deci. Leči se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA