Vreme čitanja: oko 2 min.

"Muslimani, odreknite se svog Boga, pa ćete dobiti hranu": Šokantan govor hrvatskog sveštenika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fra Mato Vincetić je poručio da ne možemo prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, "a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu ja sam musliman moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem"

  • 17

Fra Mato Vincetić, župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima, održao je skandalozan govor u kojem je od migranta koji dolaze u BiH zatražio da se odreknu svoje vere da bi dobili hranu.

Govor je održan povodom proslave Mlade nedelje 20. augusta u župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini, a gde se okupilo 100-tinak vernika iz raznih krajeva BiH i Hrvatske, prenosi Klix.

On je poručio da ne možemo prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, "a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu ja sam musliman moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem".

"Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovde u moju kuću gde je bog Isus Hrist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu. I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umesto da kažeš halo pa vidi se ko je…, kome mi treba da zahvalimo, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Hristu i jevanđelju”, rekao je okupljenim vernicima Vincetić.

Dalje je dodao da nažalost u Evropskoj uniji "nema Boga, nema Hrista i jevanđelja, odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze jer on je rekao on je čovek i kao čovek ima pravo da jede".

"Dobro, nije problem, daćemo mu da jede, ali on kaže ne smeš svinjetinu, moraš mu teletinu. Vidite bezobrazluka! Zato je Isus ovoj ženi rekao: Halo, ne može to tako. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došla si k meni, sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro. Nije problem, napraviću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… klanjat se… Ne, ne može. Ostavi se svog Boga, priznaj veru u pravoga Boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobićeš sve ono što i mi imamo", kazao je Vincetić u govoru čiji su delovi objavljeni na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ND H

    24. avgust 2023 | 14:40

    Pop je u pravu,tako treba za migrante i bez luksuza.

  • Ena

    24. avgust 2023 | 15:27

    Gledano realno ovaj govornik je u pravu. Pobjegao si ostavio što si imao i sada glumiš vjernika i postavljaš uslove.

  • Hrišćanin

    24. avgust 2023 | 15:01

    I ja bih teletinu i jagnjetinu radije nego smrznutu svinjetinu iz pm, ali skupooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA