≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač autobusa, koji je devojku vukao 40 metara po asfaltu, zaradio samo prekršajnu prijavu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija zaključila da nema osnova za krivično gonjenje vozača

  • 0

Vozač ZET-ovog autobusa, koji je prošlog petka u Ulici Ante Starčevića 40 metara po putu vukao 17-godišnju devojku, ne primetivši da joj se noga zaglavila u vratima autobusa, biće prekršajno prijavljen, potvrdili su iz zagrebačke policije.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja i analize povreda koje je zadobila devojka, a o kojima su ih informisali lekari, zaključila kako nema osnova za krivično gonjenje vozača. Presudili su da je u pitanju prekršaj jer je vozač postupio neoprezno, odnosno nije proverio da li su sva vrata dobro zatvorena.

"Dana 25. avgusta 2023. godine, oko 22 sata, 55-godišnjak je upravljao autobusom javnog gradskog prevoza zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se kolovozom ulice Ante Starčevića sa severne strane.

Kada je stigao do izlaza sa autobuskog stajališta, vozač se nije uverio da kretanje vozila dovodi u opasnost ostale učesnike u saobraćaju, usled čega je maloletni pešak zaglavila nogu, a potom je pala na kolovoz i zadobila povrede u vidu posekotina i na kraju uspela da izvuče zaglavljenu nogu dok se vozač autobusa udaljio sa lica mesta.

Maloletnica je lakše povređena u saobraćajnoj nesreći i zbrinuta je na Klinici za dečije bolesti u Zagrebu. Neposredno pre odlaska na Kliniku za dečje bolesti, u pratnji majke, zatražila je pomoć na Službi urgentne medicine.

Zbog izazivanja saobraćajne nezgode, policijski službenici Policijske stanice Zaprešić će protiv vozača autobusa podneti Obavezni prekršajni nalog za učinjene prekršaje", rekli su iz zagrebačke policije, prenosi Jutarnji list.

(Telegraf.rs)

Video: Sramna scena u beogradskom prevozu, niko nije hteo da ustane majci sa detetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA