Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog smrti dečaka (10) suspendovane lekarke: "Udarao se od bolova, a lečili su ga od sunčanice"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upravnik bolnice u Bijeljini dr. Zlatko Maksimović potvrdio je da su dve lekarke suspendovane i da je pokrenut postupak zbog proceduralnih grešaka u lečenju desetogodišnjeg dečaka

  • 3
Bolnica, pacijent, dečak, dete Foto: Nuttapong WongcheronkitAlamy/Profimedia

Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. avgusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. avgusta.

Zbog smrti desetogodišnjaka suspendovane su dve lekarke u Bijeljini, a njegova porodica i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo, sumnjajući da se radilo o nemaru, piše "Jutarnji list".

Potkraj avgusta u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci preminuo je dečak Aleksandar Kovač, nedugo nakon što je tamo hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini gde se lečio nekoliko dana. Njegovi roditelji su deset dana nakon sahrane odlučili da javno progovore i ukažu na sumnje u propuste.

Po rečima majke Danijele, dečaka su najprije pogrešno lečili od sunčanice, dok je porodia sumnjala da je dečak preminuo od posledica meningitisa.

"Došao je u bolnicu na nogama, a poslednjeg dana nikoga nije prepoznao. Postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova", rekla je u bolnoj ispovesti majka Danijela.

Ona je s dečakom u vozilu hitne pomoći prebačena u Banjaluku, ali tamo za njega nije bilo spasa.

Upravnik bolnice u Bijeljini dr. Zlatko Maksimović potvrdio je da su dve lekarke suspendovane i da je pokrenut postupak zbog proceduralnih grešaka u lečenju desetogodišnjeg dečaka.

Smrt dečaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a javnost kao i porodica traži odgovore o propustima koji su doveli do fatalnog ishoda.


(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan susret konja i divljeg vepra na Zlatiboru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    14. septembar 2023 | 18:41

    “Suspendovane dve lekarke”. A da malo suspenduju upravnika?

  • Milica

    14. septembar 2023 | 21:36

    E neka su ih suspendovali sram ih bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA