Vreme čitanja: oko 1 min.

Grom presekao stub za rasvetu napola: Jako nevreme tutnji Hrvatskom, u Splitu najkritičnije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veći deo Hrvatske je u subotu u narandžastom što znači da te delove očekuje opasno vreme

  • 1

Snažna grmljavinska oluja već je stigla u Hrvatsku, a u Splitu je najkritičnije. Ulice su poplavljene, a automobili "plivaju".

Najviše kiše palo je u Šibeniku gde se pojedine merne stanice izmereli i 107 liatara po kvadratnom metru. Nevreme sa grmljavinom izazvalo je velike probleme u Splitu, dok je grom udario u stub za rasvetu u Pujankama.

Na snimcima i fotografijama se vidi da je stub maltene prepolovljen nakon udara groma.

- Padala je jaka kiša nošena vetrom i to više vodoravno nego uspravno. Bilo je tamno nebo. Bili smo blizu u jednom lokalu i odjednom videli munju. Bila je baš jaka detonacija. Jako se čulo. Kad je stala kiša mi smo došli tamo i videli taj stup. Hvala Bogu da nije nikom ništa. Sad je oblačno, ali ne pada više - navodi čitalac za 24 sata.

DHMZ je izdao upozorenje na oluju koje važi za celu zemlju.

Veći deo Hrvatske je u subotu u narandžastom što znači da te delove očekuje opasno vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    23. septembar 2023 | 17:28

    U Splitu od jutros sa manjim ili vecim intenzitetom i povremenim prekidima pada kisa. Nista strasno. Zbog tih par lokacija u gradu koje budu poplavljene prilikom svake kise ne znaci da je smak svijeta. Neko bi zbog toga trebao odgovarati. Sistem za odvodnju oborinskih voda je predvidjen da primi do 60litara vode( kise) po satu. Po meni od jutros do sada kada pisem ovaj komentar nije palo vise od 50litara. To znaci da neko ne radi svoj posao kako treba. Odvodi se ne ciste od lisca i ostalog smeca i bilo kakva kisa uzrokuje probleme na uvijek istim mjestima. Znaci da je i do lumena koji su projektirali i gradili cestu. Pogotovo onu u blizini Poljuda. Imaju kontra pad. Umjesto da kisnica sa ceste ide put mora ona ostaje na lijevoj strani ceste i pravi bazen. Stranci tu uvijek zaglave. Vide vodu ali misle plitko je. Na kraju ih vatrogasci izvlace iz auta. U blizini stadiona su Pomorska skola,fakultet,osnovna skola. Dozvoljena brzina je 40kmh. Znaci da je ako treba mogla biti napravljena cesta sa nagibom od koliko god treba % da ide voda put mora. Da ne citamo svaki puta Split poplavljen a radi se o 3-4 mjesta u gradu na kojima se uvijek dogadjaju " poplave". LP iz " poplavljenog" Splita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA