Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedeljko izbacio ćerku i zeta iz kuće jer mu nisu pomagali u poslovima: Dobio je kaznu i lečenje od 6 meseci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija ga je osudio na 30 dana uslovnog zatvora, a od kazne mu se oduzima dva dana provedena u policijskom pritvoru

  • 10
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Nedeljko iz Hrvatske je izbacio iz kuće ćerku i zeta nezadovoljan jer mu nisu pomagali u svakodnevnim poslovima.

Oni su odmah pozvali policiju, a Nedeljko je uhapšen. Sve se dogodilo početkom jula oko 20 sati u porodičnoj kući u okolini Zagreba, piše danica.hr.

Nedeljko je počinio nasilje u porodici na način da je svojoj ćerki vikao: "Gubi se ispred, je*em ti mater, idite napolje iz kuće živite napolju". Potom ju je isterao iz kuće.

Nakon toga je svojem zetu vikao: "Idite živite napolje, ovde nećete". Potom ga je isterao iz dvorišta i zabranio mu da se vrati u kuću", navodi se u presudi donesenoj ovih dana.

Time je kod ćerke i zeta "prouzrokovao uznemirenost i povredu dostojanstva, čime je okrivljeni počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici".

Sudija ga je osudio na 30 dana uslovnog zatvora, a od kazne mu se oduzima dva dana provedena u policijskom pritvoru. Izrečena mu je i zabrana približavanja ćerki i zetu na udaljenost manju od deset metara te zabrana uznemiravanja ili uhođenja, sve u trajanju od jednog meseca.

Sudija je na kraju Nedeljku izrekao i meru obaveznog lečenja od zavisnosti od alkohola u trajanju od šest meseci. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se stranke – policija i Nedeljko – odrekle prava na žalbu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da ne veruješ

    24. septembar 2023 | 15:14

    Znači u sopstvenoj kući moraš da trpiš neradnike i zgubidane?!

  • Aleks

    24. septembar 2023 | 15:35

    A kako da se odbrani od neradnika, nije on dužan da im čisti , sprema i da trči po njih , verovatno im daje i pare. I treba da ih istera iz kuće , pravda za domaćina

  • dusica

    24. septembar 2023 | 15:26

    Pravda za Nedeljka !!Koji idiotski zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA