Vreme čitanja: oko 2 min.

Blizanci vezali i opljačkali apotekara u Koprivnici: Pretili mu bejzbol palicom, pa pobegli sa plenom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da situacija bude strašnija, oni žive nekoliko stotina metara od apoteke u koju su upali naoružani bejzbol palicom i vatrenim oružjem

  • 0
Apoteka, lekovi Foto: Pixabay

Koprivnicu je u petak predveče šokiralo razbojništvo u centru grada, kada su dve osobe na neverovatno brutalan i okrutan način opljačkale apoteku, javlja "Fer portal". Još veći šok je usledio kad se saznalo da su apoteku opljačkali Koprivničanci, i to 42-godišnja braća blizanci Tomislav i Spomenko Kelek, koji su i poznati di-džejevi.

Da situacija bude strašnija, oni žive nekoliko stotina metara od apoteke u koju su upali naoružani bejzbol palicom i vatrenim oružjem.

"Sumnja se da su osumnjičeni u petak u večernjim satima, u Koprivnici u apoteci upotrebom palice i uz pretnju vatrenim oružjem, vezali 48-godišnjeg radnika te otuđili novac, bankovnu karticu, mobilni telefon i automobil kojim su se udaljili s lica mesta, oštetivši vlasnika za oko 30.000 evra. U događaju je oštećeni 48-godišnjak zadobio lakše povrede", saopštili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Sve je počelo oko 18 sati kada je jedna mlada mušterija krenula u apoteku, ali je unutra videla dva naoružana čoveka. Mladić se pomerio u stranu, pozvao policiju, ali pre dolaska policije razbojnici su otišli ukradenom "Dačijom Sandero" 48-godišnjeg vlasnika apoteke.

Ukradenim bankovnim karticama u tri su navrata pokušali na bankomatu da dođu do novca, ali bezuspešno, a samo nekoliko sati kasnije, na kilometar udaljenom Trgu bana Jelačića pronađeno je ukradeno vozilo. Razbojnici su se odatle udaljili pešice, ali već isto veče policija ih je pronašla i uhapsila.

Policija je u saopštenju o hapšenju navela i da su kod jednog od njih pronađene manje količine amfetamina, poznatog na ulici kao "spid".

Jesu li osumnjičeni u trenucima pljačke bili pod uticajem droge, pokazaće istraga, ali ono što šokira je okrutnost kojom su napali vlasnika apoteke, konstatuje portal.

Nesrećnog čoveka su fizički napali, pretili mu, udarali ga, vezali u apoteci. On je zadobio lakše povrede, ali proživljavanje ovakvog traumatičnog događaja zasigurno će ostaviti tragove i na njegovoj psihi, navodi "Fer portal", koji dodaje da je nejasno šta je braću Kelek navelo na ovako sulud pohod, te kako su uopšte i mogli da pomisle da će im tako nešto proći.

Dvojici Koprivničanaca preti do 12 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Srbin prodaje lavove, sove, noja vozio u kolima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA