≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod Bihaća uhapšeni Avganistanci: Pljačkali i silovali druge migrante?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je za tom dvojicom, kao i za drugim pripadnicima iste kriminalne grupe tragala već duže

  • 0
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Pucnjava u Tuzli / Foto: Marko Jovanović

Policija u Bihaću uhapsila je dvojicu državljana Avganistana koje sumnjiči da su pripadnici organizovane kriminalne grupe uključene u razbojništva, silovanja i nezakonito držanje oružja, potvrdilo je u sredu Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, piše Hina.

U tom delu BiH značajno je povećan priliv ilegalnih migranata, a dvojica uhapšenih Avganistanaca takođe su u tom statusu. Policija je za tom dvojicom kao i za drugim pripadnicima iste kriminalne grupe tragala već duže, kazao je lokalnim medijima policijski portparol Ale Šiljdedić, prenosi Index.

"Oni su vršili krivična dela na štetu drugih migranata, uglavnom u pograničnom području s Republikom Hrvatskom, na prostoru Bihaća i Velike Kladuše. Radi se o više različitih krivičnih dela kao što su silovanje, provale, razbojništva, nedopušteno držanje oružja i ostalo", rekao je Šiljdedić lokalnim medijima.

Unsko-sanska županija nakon zatišja prouzrokovanog pandemijom ponovo je postala prostor u koji pristiže sve veći broj ilegalnih migranata koji pokušavaju da se domognu Hrvatske, ali lokalne vlasti tvrde da je taj problem i dalje pod nadzorom.

Prema podacima koje je izneo županijski ministar unutrašnjih poslova Božidar Živko, dva centra za prihvat migranata i dalje beleže umereni priliv migranata.

"U kampu Lipa dnevni broj migranata varira od 130 do 150 osoba i takvi podaci su važeći za poslednja dva meseca. Takođe, slična situacija je i u kampu Borići, gde imamo između 80 i 90 osoba iz grupe ranjivih populacija. Takvo stanje je prihvatljivo i držimo ga pod kontrolom", kazao je Živko, kako ga citiraju Nezavisne novine.

Mediji ističu da značajan broj ilegalnih migranata boravi u divljim kampovima uz samu granicu s Hrvatskom i čekaju priliku da nastave put ka Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs)

Video: Migrant napao ženu (49), ubo je nožem u grudi: Pokušaj ubistva u Kuzminu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA