≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro deda koji je večeras aktivirao eksplozivnu napravu: Pobegao iz doma za stare, ušunjao se u auto kuvarice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugih povređenih nije bilo

  • 0
Hrvatska hitna pomoć Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarac (86) koji je danas poslepodne u Kloštar Ivaniću u centralnoj Hrvatskoj aktivirao eksplozivnu napravu preminuo je od zadobijenih povreda u bolnici, saznaje se od policije, navodi Srpska info.

Podsetimo, oko 18.40 policija je dobila dojavu da je starija muška osoba pokušala samoubistvo eksplozivnom napravom pa se pritom teško povredila.

Drugih povređenih nije bilo. Policija je na kraju sa njim uspostavila kontakt pa su ga odveli na lečenje.

Jutarnji list preneo je izjavu vlasnika Doma za starije.

Večerao je i izišao napolje. Jedan je od najmirnijih štićenika od ukupno njih četrdesetak koliko ih je trenutno smešteno u domu. Nemam pojma šta mu je bilo i zašto je to učinio jer ničim nije ukazivao da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Bombe je imao u džepu. Odakle mu bombe, ne znam. Naš je štićenik tri godine, a pre toga u istom domu je bila smeštena i njegova supruga koja je preminula pre otprilike tri godine. Kad je tačno izašao pogledaću na snimcima kamera video-nadzora pa ću znati nešto više. Sreća je da niko osim njega nije nastradao, u ulici je bilo puno ljudi. Koliko sam čuo oštećeno je samo staklo na jednom automobilu – ispričao je još uvek pod utiskom i u šoku Dragan V, vlasnik Doma za starije i nemoćne osobe u kojem je bio smešten Anto M.

Iz još nepoznatog razloga, pobegao je iz svoje sobe pa se ušunjao na zadnje sedište automobila kuvarice koja radi u domu i primirio se. Ona ga nije primetila sve do Školske ulice kad se otkrio i zapretio joj eksplozivom. Odmah je otvorila vrata, pobegla i pozvala je policiju, piše 24sata.

(Telegraf.rs)

Video: Objavljeni snimci poziva Vladimira Matijanića bolnici i Hitnoj: Dođite za pet dana!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA