Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon 10 dana ugašen veliki požar u Osijeku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Požar uskladištene plastike na otvorenom prostoru u kompaniji Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest buknuo je 4. oktobra posle ponoći, a tokom intervencije tri vatrogasca su povređena, od kojih jedan teže

  • 0

Završeno je gašenje velikog požara uskladištene plastike u kompaniji Drava International, koji je buknuo 4. oktobra, a u čijem gašenju je učestvovalo više od 300 dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca, saopštili su županijska i osječka vatrogasno komanda, prenosi Index.

Vatrogasne snage su se juče nešto pre 14 časova povukle sa mesta intervencije, čime su završene aktivnosti na tom požarištu. U gašenju su, prema rečima nadležnih, učestvovali pripadnici 29 dobrovoljnih društava i četiri profesionalne vatrogasne trupe, kao i tri profesionalne vatrogasne trupe iz Vukovarsko-srijemske županije.

"Ukupno je 314 vatrogasaca bilo angažovano u gašenju požara proteklih dana, nismo se povlačili dok nismo proverili zadnji trag dima i visoke temperature i u ovome trenutku možemo reći da je požar ugašen", rekao je županijski vatrogasni komandant Zoran Pakšec.

On je rekao i da je teže ozlijeđeni vatrogasac koji je na lečenju u Zagrebu bio na još jednoj operaciji.

Šef osječke Javne vatrogasne službe Goran Ivković zahvalio je svim vatrogascima na požrtvovnosti u gašenju požara. Nada se da će se u budućnosti više uložiti u preventivu, kako više ne bi dolazilo do ovakvih događaja.

Podsetimo, požar uskladištene plastike na otvorenom prostoru u kompaniji Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest buknuo je 4. oktobra posle ponoći, a tokom intervencije tri vatrogasca su povređena, od kojih jedan teže.

U Dravi International su izrazili sumnju u mogućnost spoljnog uticaja na izbijanje požara, a vlasnik te firme Zvonko Bede naknadno je izjavio kako kompanija posluje prema zakonu, uz sve potrebne sertifikate, te je utvrdio da je požar podmetnut. U upravi su takođe odbacili tvrdnje osječko-baranjskog župana Ivana Anušića da su imali uskladišteno znatno više od 20 hiljada tona plastike, za koje je firma imala dozvolu.

Zbog posledica požara i velikih količina dima Osječko-baranjska županija proglasila je stanje velike nesreće, a vladi je uputila zahtev za proglašenje ekološke katastrofe. Uviđa na požarištu je završen 11. oktobra, a u osječkom Opštinskom državnom tužilaštvu saopštili su kako se nastavljaju uviđaji s ciljem utvrđivanja uzroka velikog požara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA