Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac pretio nastavnici, kod sebe imao pištolj: Tvrdi da njegov sin trpi nasilje u školi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužilaštvo za oca traži šest meseci uslovne kazne

  • 1
Škola učionica nastavnica učiteljica tužna zabrinuta Foto-ilustracija: Shutterstock

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji je navodno došao u školu u Zagrebu i pretio nastavnici tvrdeći da druga deca maltretiraju njegovog sina, piše Danica.

"U prostorijama škole, s ciljem da uplaši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: 'Ne daj bože da se mom detetu nešto dogodi, ja ne garantiram šta će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi'. Te reči i ponašanje su kod nastavnice izazvale osećaj straha i uznemirenosti za život i sigurnost, dakle, ozbiljno je pretio, a krivično delo je počinjeno prema osobi koja je službeno lice i koja je bila na radnom mestu", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Otac se branio da je "oko 15:30 primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je njihov sin primio poziv u kojem mu jedna osoba preti da će ga prati i da će ga istući".

"Sin je ranije već primao takve pretnje od učenika iz škole. U trenutku kad mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mestu, ja sam čuvar, pa sam odlučio da odem u školu i prijavim to. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam da ga skinem jer sam bio jako uzrujan. Ali, iako sam bio uzrujan, prema zaposlenima u školi nisam bio nepristojan i neugodan i nisam rekao reči koje mi se stavljaju na teret u optužnici", branio se otac.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je otac pretio. Kaže kako je njegovu pretnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan.

I njene koleginice su potvrdile da su tog dana videle kako je naoružani čuvar ušao u školu.

Tužilaštvo za njega traži šest meseci uslovne kazne, a optužnica protiv njega još uvek nije pravosnažna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. oktobar 2023 | 17:07

    To nije pretnja već upozorenje svima, a tako i profesorima da rade svoj posao i zaštite decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA