Vreme čitanja: oko 1 min.

Gibi i Duloviću produžen pritvor: Spremni da potpišu sporazum o krivici, jedna stvar "koči"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siniša Derganc, advokat koji zastupa Jovanovića, rekao je da su planirali potpisivanje sporazuma o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali da to još nije realizovano

  • 0
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću, koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sredinom septembra uhapsili u "Sarajevo Toweru", Veće Opštinskog suda u Sarajevu produžilo je pritvor za naredna dva meseca, javlja “Avaz”.

Jovanović i Dulović nalaze se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Zenica, a prilikom hapšenja su imali lažne dokumente BiH, i osumnjičeni su za falsifikovanje dokumentacije.

Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića, rekao je za “Avaz” da su planirali potpisivanje sporazuma o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali da to još nije realizovano.

- Mi smo predlagali sporazum i insistirali na tome sve vreme, međutim, Tužilaštvo čeka da se, putem međunarodne pravne pomoći, dostavi dokumentacija iz Srbije o njihovim ličnim podacima. To je razlog što čekamo. Rečeno nam je, čim dođe ta dokumentacija, da ćemo pristupiti realizaciji sporazuma - kazao je advokat Derganc.

On je ranije potvrdio da su Jovanović i Dulović dali izjavu u Tužilaštvu KS te da su tom prilikom izjavili da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme jer su imali određenih problema u Srbiji.

- Predložićemo sporazum kako bi oni dobili adekvatnu kaznu za delo za koje su uhapšeni i za koje postoje očigledni dokazi da su počinili, što uopšte nije sporno. Oni su priznali i postoje drugi materijalni dokazi da su počinili to krivično delo - rekao je ranije za “Avaz” Derganc, potvrdivši da za Jovanovićem i Dulovićem nije raspisana nikakva poternica.

Pritvor im je ranije bio određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA