Vreme čitanja: oko 1 min.

Novoizabrani premijer Crne Gore: U 8.30 primopredaja dužnosti, danas odluka o odlaganju popisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spajić je, nakon što je izglasana nova Vlada Crne Gore, poručio da će program reformi "Evropa sad 2" biti primenjen u potpunosti, onako kako je najavljeno u kampanji za izbore i "bez ijednog zareza razlike"

  • 0
Milojko Spajić, izbori u Crnoj Gori Foto: R.R./ATAImages

Novoizabrani premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je nakon izbora nove vlade da će u 8.30 časova biti primopredaja dužnosti, a da će se u 10 sastati sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koja je u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Spajić je, nakon što je izglasana nova Vlada Crne Gore, poručio da će program reformi "Evropa sad 2" biti primenjen u potpunosti, onako kako je najavljeno u kampanji za izbore i "bez ijednog zareza razlike".

"Jedva čekamo da napravimo rezultat za našu zemlju", rekao je Spajić, prenose Vijesti.

Najavio je da će odluka o odlaganju popisa stanovništva biti doneta na današnjoj sednici Vlade, koja će se održati u 13 sati.

"Našli smo način da sačuvamo onih 700.000 evra, koje je Monstat govorio da ćemo odlaganjem potrošiti. Samim tim što će popis biti odložen za 30. novembar, a ne 1. decembar, možemo da iskoristimo postojeće popisnice", naveo je Spajić.

Ukazao je da je podrška 46 poslanika njegovom kabinetu najveća koju je jedna vlada u Crnoj Gori imala do sada.

"To je pozitivna vest, ukazuje na stabilnost i dobru osnovu za izglasavanje reformskih zakona, očekujem da će to ići mnogo brže nego dosad", istakao je Spajić.

"Imali smo fanatičnu, maratonsku sednicu. Za mene je bilo interesantno. Bitno je da se Vlada izglasala i da krećemo odmah u rad", kazao je Spajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA