Vreme čitanja: oko 1 min.

Maloletnici uhapšeni zbog terorizma, imaju 14 i 16 godina: Oglasio se Plenković

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je međunarodna operacija

  • 0
VUKOVAR PORFIRIJE PLENKOVIC Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

U međunarodnoj operaciji protiv desničarskog terorizma u nekoliko evropskih zemalja uhapšeno je više osoba. MUP je objavio da su i u Hrvatskoj uhapšene dve osobe.

Objavljeno je da je reč o dvojici maloletnika. Kako nezvanično saznaje HRT, jedan ima 16, a drugi tek 14 godina. Uhapšeni su na području centralne Hrvatske, jugoistočno od Zagreba.

Javnosti nije poznato za šta se tačno maloletnici terete, koja je bila njihova uloga u navodnoj organizaciji, ni koji je bio cilj same organizacije.

Eurojust i Europol podržali su nadležna tela u Belgiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Litvaniji, Rumuniji i Italiji u međunarodnoj operaciji protiv desničarskog terorizma.

Za vreme zajedničkog akcijskog dana uhapšeno je petoro osumnjičenih i još sedam drugih je ispitano u različitim zemljama, saopštio je MUP Hrvatske uz napomenu da su kriminalističkim istraživanjem u Hrvatskoj obuhvaćene dve maloletne osobe.

Slučaj je prokomentarisao i Andrej Plenković.

"Kad bude bilo više informacija, očekujem da nas Ministarstvo unutarnjih poslova izvesti. Očigledno je reč o jednoj široj operaciji na nivou Evrope u kojoj učestvuju i nadležni organi Policijske uprave, sarađuju, rade, i nakon toga imaju dokaze, te preduzimaju mere. Ja se ne brinem jer je očigledno da sistem, ne samo naš nego i međunarodna policijska saradnja, funkcioniše. Razumete, to je poenta. Šta je poenta? Poenta vam je da vam se ne dogode teroristički napadi i da vam ne raste ekstremizam. Kod nas toga, za sada, hvala Bogu, nema", rekao je Andrej Plenković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA