≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Utvrđeno ko je napao mladiće iz Srbije: Vinkovačka policija odgovorila na pitanja Telegrafa, evo šta sledi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vinkovačka policija odgovorila na pitanja Telegrafa o incidentu koji se dogodio u selu nuštar kod Vinkovaca, kada je napadnut automobil srpskih registarskih oznaka u kom su bila četvorica mladića

  • 3
Mapa Hrvatske Hrvatska Slavonija Vinkovci Foto: Shutterstock

U selu Nuštar nedaleko od Vinkovaca napadnuti su studenti koji su se vozili u automobilu srpskih registarskih tablica, a iako je incidentu svedočila i policija, ništa nije preduzeto. Kako su nam potvrdili u hrvatskoj policiji, identifikovani su napadači, a biće proveren i rad policajaca koji, prema tvrdnji svedoka, nisu intervenisali iako su videli šta se događa.

"Policijska uprava vukovarsko-sremska sprovodi kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz člana 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te protiv vozača vozila zbog prekršaja iz člana 12. st. 4. Zakona o bezbednosti saobraćaja. Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimka koje se dovode u vezu s navedenim protivpravnim ponašanjem, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila inostranih registarskih oznaka u toku. Takođe, izvršiće se provere u vezi s postupanjem policijskih službenika", navodi se u odgovoru vinkovačke policije.

Podsetimo, napad se dogodio 18. novembra, kada se u Vukovaru održala Kolona sećanja. Oko 10 sati ujutru četvorica su izašla iz automobila vukovarskih oznaka, vikala i nasrtala rukama i nogama na automobil somborske registracije.

Prema rečima svedoka koji je snimio napad, sve se odigralo u prisustvu policije, ali huligani na licu mesta nisu dobili čak ni prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Očevidac napada ispričao je da se tog dana sporo vozio u koloni automobila. U suprotnoj traci, iz smera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je "audi" vukovarskih registracija i dvojicu mladića koji su sa zadnjeg sedišta virili do pasa, sedeći svako na svom prozoru. Naglo su promenili smer i nepropisno se ubacili u drugu traku u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

"Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze u velikoj brzini. Automobil koji je išao u suprotnoj traci morao je da se pomeri na proširenje za autobus. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo. Dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obeležavao tako i zbog srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti uključio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali auto i otkinuli su retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a", govori svedok koji je želeo da ostane anoniman.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.

"U stanici su mi takođe rekli da su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele da dolaze na sud i budu izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom automobilu postojala i pre. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u fioci", rekao je svedok.

"Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski automobil, dva policajca su gledala u to. Napadači su seli u automobil i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramotno. Zato sam vam poslao ovaj snimak. Nije na meni da postupam dalje, ali voleo bih da se nađe netko u ovoj zemlji da zaštiti ljude kada je to potrebno. Znam da bih hteo da i meni neko priskoči u pomoć u takvoj situaciji", rekao je za portal "Novosti" očevidac i dodao da su se huligani u automobilu s vukovarskim tablicama i pre napada ponašali razuzdano, kao da su u svatovskoj povorci.

Osim ovog napada, oni su ugrožavali i sve druge, načinili su nekoliko saobraćajnih prekršaja. Zbog neprimerene brzine su zamalo izazvali sudar.

"Ne znam zašto bi se prema njima postupalo s razumevanjem. Oni su sve nas u toj koloni ugrožavali, a pušteni su da samo tako odu", zaključio je svedok.

(Telegraf.rs)

Video: Težak sudar kamiona na ozloglašenoj Ibarskoj magistrali kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Respect

    21. novembar 2023 | 20:12

    Svaka cast coveku koji je snimio incident, Bog te blagoslovio covece...

  • Zoli

    21. novembar 2023 | 21:02

    Svaka cast coveku koji je snimio! Pre svega si covek. Sto je danas retko nazalost. Ja idem tim putem u BIH ,skoro necu. Jer sam nenormalan,ne bi im mirovao.

  • DadoVU

    22. novembar 2023 | 15:50

    Svaka čast čoveku što je to snimio ali ne očekujte nikakve kazne ni za policajce ni za ove što su napali auto. Dva-tri dana će ''istraživati'' i onda doči do zaključka da su ih naši provocirali nekako....valjda im pao mrak na somborske tabilice Da su hteli da ih kazne,uhapsili bi ih policajci koji su blejali u napad ko telad u šarena vrata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA