• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužen radnik pumpe koji je snimao i ismevao Mladena Dulića: Mladić se na kraju ubio

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veljko T. se tereti da je Mladena, koji je došao da traži posao na pumpi, svestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uveravajući ga da popunjava prijavu za posao.

  • 0
1200 Mladen Dulić, Laktaši, online internet nasilje kriminal teror

Foto-kolaž: Facebook, Shutterstock

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv radnika pumpe Veljka T. (45) iz Laktaša koji je snimao i ismejavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša i proširio snimak društvenim mrežama nakon čega je mladić doživeo veliku duševnu bol, što je rezultiralo samobistvom.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Veljka T. zbog krivičnog dela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, pišu Nezavisne.

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022. godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni interesovao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uveravajući ga da popunjava prijavu za posao.

"Uključio je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabeležio ceo tok popunjavanja navodne prijave za posao, te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi sa poslom s ciljem ismejavanja i prema oštećenom je postupao na način kojim se vređa ljudsko dostojansvo", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, nakon što je sačinio takav snimak, optuženi sa ciljem ismejavanja oštećenog, prosledio isti putem Vibera svojim kolegama svestan da će na takav način povrediti dostojanstvo oštećenog što je i hteo i da će takav snimak dospeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

"Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je doživeo veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva usled čega je 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vešanjem u pomoćnom objektu porodične kuće u Laktašima", piše u optužnici.

Ističe se da je optuženo postupao prema drugom na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo i tako počinio krivično delo zlostavljanje, mučenje, i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA