Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarci u vozilu mamili decu slatkišima: Uznemireni roditelji prijavili slučaj sarajevskoj policiji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je za “Avaz” da je slučaj prijavljen policiji 27. novembra

  • 0
Beli kombi  dete bombona bombone deca otmica lizalica otmičar Foto-montaža: Shutterstock

Trojica sarajevskih osnovaca su pre nekoliko dana, pri povratku iz škole, doživela neugodnost, kada ih je u Bolničkoj ulici, kod kapije UKC-a Sarajevo, nepoznati muškarac u zelenom vozilu dozivao da priđu, nudeći im bombone.

Automobilom, u kojem je bio još jedan muškarac, krenuo je u rikverc za dečacima, a oni su u strahu pobegli i sakrili se u haustor jedne od obližnjih zgrada.

Uznemireni roditelji isti dan su pozvali policiju, koja je izašla na lice mesta, a potom su putem društvenih mreža upozorili druge roditelje.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je za “Avaz” da je slučaj prijavljen policiji 27. novembra.

"Dana 27. novembra oko 18 sati građanka je telefonom pozvala PU Centar i saopćila da "raspolaže informacijom da su u toku dana, oko 13 sati, u ulici Bolnička, na području opštine Centar, nepoznati muškarci, u vozilu zelene boje, marke Seat ili Passat, nekoj grupi dece nepoznatog uzrasta nudili slatkiše, ali da deca nisu uzela niti prilazila vozilu te da su se od njega udaljila", naveli su za “Avaz” iz MUP-a KS.

Dodali su da su policajci u zajednici Policijske stanice Centar 30. novembra razgovarali s direktoricom Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", koja se nalazi u blizini, u ulici Čekaluša. Saopšteno im je da se direktorki obratio roditelj jednog učenika, kazavši da je video prethodno opisanu situaciju.

"Nadalje, direktorka je policijskim službenicima saopštila da je menadžment škole, putem Viber grupe, obavestio roditelje o navedenom događaju, s ciljem da deci skrenu pažnju da ne prilaze nepoznatim vozilima i osobama, te da ne uzimaju nepoznate predmete", navedeno je iz policije.

Policijski službenici PS Centar i policajci u zajednici su izvršili pregled užeg i šireg lokaliteta te nije utvrđeno da je bilo protupravnih radnji na štetu dece. Naveli su da će pripadnici PS Centar, u cilju preventivnih mera, izvršiti dodatne provere ovih navoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA