≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanjin otac ostaje u policiji: Evo koje kazne prete njenim ubicama

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubistvo izvršeno iz koristoljublja definisano je članom 123. Krivičnog zakonika Severne Makedonije

  • 2

Otac ubijene 14-godišnje Vanje Gorčevske saslušan je u policijskoj stanici, nakon što je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je devojčica za kojom su tražili od ponedeljka pronađena mrtva, potvrđeno je u Tužilaštvu, javlja MIA.

Odatle poručuju da će on biti zadržan do sutra da bi se razjasnilo njegovo učešće.

Vanja je nestala 27. novembra, a danas je njeno telo pronađeno kod Skoplja. U okolini Velesa pronađeno je i telo 74-godišnjeg Panča Ž. koji se vodio kao nestao od 24. novembra.

U oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, saopštio je večeras MUP. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv koristoljublje.

Prema saznanjima MUP-a, iz sprovedenih operativnih mera utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stambeni prostor, a iz saznanja sa saslušanja utvrđeno je da je ona ubijena istog dana (27.11.2023.) oko 10.00 časova.

Iz MUP-a saopštavaju da su svi osumnjičeni makedonske nacionalnosti.

Ubistvo izvršeno iz koristoljublja definisano je članom 123. Krivičnog zakonika Severne Makedonije.

Krivični zakonik predviđa da će se zatvorom od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom kazniti onaj ko: liši drugog života iz koristiljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda.

Inače, deo makedonskih medija je izašao sa informacijom, pozivajući se na izvore iz istrage, da policija traga za Lj.P. iz Skoplja, koji se smatra glavnim organizatorom i osumnjičenim za ubistvo male Vanje.

On je, prema prvim informacijama, pobegao iz zemlje i za njim se trenutno traga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA