Vreme čitanja: oko 2 min.

Muk u zgradi u kojoj je počeo pakao: Vanja je oteta u ovom ulazu kad je krenula u školu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon otmice, Vanja je stavljena u "citroen" ispred kojeg je sve vreme išao "reno kango" i odvezena je na lokaciju izvan Skoplja, u atar sela Brazda, gde je u nedelju nađeno njeno telo

  • 7
Vanja Gorčevska Skoplje zgrada Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska, Telegraf.rs/Marija Milutinović

Vanju Gorčevsku (14) su 27. novembra oteli u ulazu zgrade u kojoj je živela, vezali joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje i u gepeku ukradenog "citroena" odvezli van Skoplja. Samo par sati nakon nestanka, devojčica je ubijena i zakopana u ataru sela Brazda, pokazala je do sada istraga.

Ekipa Telegraf.rs, koja je snimila mesto gde je pronađeno zapaljeno vozilo, prošla putem kojim su išle ubice do mesta gde su je navodno zakopali, i nedaleko odatle snimila vikendicu roditelja glavnog osumnjičenog za njeno ubistvo, došla je ispred zgrade u Skoplju u kojoj je sve počelo.

Zgrada se nalazi u centru Skoplja kod gradskog parka.

Vanja je kobnog jutra krenula u školu, do kojoj je trebalo nekih desetak minuta peške. Nažalost, do škole nikad nije stigla, jer su je ubice otele kada je izašla iz stana.

Neki od stanara sa kojima je pričao Telegraf rekli su da nisu poznavali Vanju ni njene roditelje, dok su neki poznavali njene deku i baku, čiji je navodno stan u kojem je porodica živela.

Jedna radnica iz obližnje radnje rekla je za Telegraf da nisu primetili ništa čudno na dan otmice, jer su došli na posao u 9, dok je Vanja oteta oko 7.30 ujutru.

Međutim, ona je dodala da je majka devojčice dolazila kod njih u sredu vidno uznemirena i pitala za kamere ispred njihove radnje. Nažalost, one nisu bile u funkciji.

Podsetimo, nakon otmice, Vanja je stavljena u "citroen" ispred kojeg je sve vreme išao "reno kango" i odvezena je na lokaciju izvan Skoplja, u atar sela Brazda.


Prema rečima nadležnih, devojčica je tamo ubijena i zakopana, nakon čega je vozilo zapaljeno.

Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da ima saznanja da je majka ubijene Vanje nedavno prodala stan, što je bio motiv za kidnapovanje devojčice. On je na konfererenciji za novinare rekao da je otac devojčice bio u kontaktu sa glavnoosumnjičenim koji je trenutno u bekstvu, kojem je rekao za to, kao i kada će devojčica da izađe iz kuće.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su želeli da steknu imovinsku korist, svesni da je majka nedavno prodala stan.

"Slučaj je uspešno i potpuno rasvetljen, obezbeđeni su dokazi i priznanja. Za osobu koja je u bekstvu daćemo sve od sebe da ga privedemo pravdi", rekao je Spasovski.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na mestu gde je pronađen spaljeni automobil kojim je Vanja oteta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    4. decembar 2023 | 19:32

    Pravi pravcati horor...! Tesko je nebu i zemlji...! Ocekujemo najostrije kazne za pocinioce i oca monstruma!!!

  • Mikula

    4. decembar 2023 | 19:24

    Uf sto nemogu ja da vam presudim?

  • brana

    4. decembar 2023 | 19:23

    Kad god citam o njoj stalno mi se place .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA