≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za ubistvo male Vanje smešteni u odvojene ćelije: Za to postoji dobar razlog

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od osumnjičenih se žalio na zdravstvene probleme i tražio je pomoć lekara

  • 1
Zatvor Foto: Shutterstock

Trojica osumnjičenih, koji se terete za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (14), i kojima je određen pritvor do 48 sati nalaze se u odvojenim ćelijama u zatvoru u Skoplju, javlja Focus pozivajući se na nezvanična saznanja.

Osumnjičeni Vlatko Kešišov, Velibor Manev i Bore Vidoevski su smešteni u odvojene ćelije i dalje od drugih zatvorenika, kako ih drugi zatvorenici ne bi napali, navodi portal.

Jedan od njih se danas žalio na zdravstvene probleme i tražio je pomoć lekara, a kako je naveo direktor zatvora, on je dobrog opšteg stanja i u toku su pregledi.

Podsetimo, trojici muškaraca koji se dovode u vezu sa stravičnim zločinom sinoć je određen pritvor do 48 sati. Večeras je u sud doveden i otac male Vanje, koji se tereti da je ubicama otkrio kada i gde će devojčica biti sama.

Istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je večeras da je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, koji je prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg muškarca iz Velesa Pancea Žezhovskog.

Podsetimo, Vanja Gorčevska nestala je 27. novembra, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u jednom zaseoku na obodu glavnog grada Severne Makedonije.

Policija i tužilaštvo danas su otkrili brojne detalje ovog jezivog zločina. Naime, veruje se da je devojčica oteta kako bi se od njene majke tražio novac za otkup.

Vanja je kobnog dana oko 7.20 časova krenula u školu. Nju su otmičari sačekali vezali joj ruke i noge, ubacili je u vreću za spavanje i strpali je u "citroen" Pančeta Žežovskog, frizera iz Velesa koji je, kako se veruje, ubijen nekoliko dana ranije.

U "citroenu" su bila dvojica osumnjičenih, a ispred njih je išlo vozilo "reno Kango". Oba vozila su krenula u pravcu sela Brazde, na obodu Skoplja, gde će Vanju, nepuna tri sata kasnije ubiti, a vozilo "citroen" zapaliti.

Postoje neposredni dokazi da je otac male Vanje informisao Ljupča kada će devojčica napustiti stan, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Nije poznato da li je i Ljupčo bio u vozilima koja su učestvovala u otmici devojčice. Ono što se zna jeste da je on 30. novembra pobegao iz Makedonije i da je tog dana ušao u Srbiju, došao do Beograda.

Prema rečima policije i tužilaštva, Palčo je u Beograd krenuo u pratnji svog advokata Vaska Stojkova. Prema rečima Stojkova, Palčo ga je zamolio da ga odveze na neke preglede, jer nije imao auto. Kako je naveo on se vratio za Skoplje, a Palčo je ostao u Beogradu. Narednog dana je navodno pobegao u Bugarsku, međutim, tamošnje vlasti su ranije danas saopštile da nemaju informacija da je na teritoriji njihove države.

Takođe, prema navodima makedonskih zvaničnika, trojica osumnjičenih su priznali ko je kakvu ulogu imao u otmici i ubistvu.

Ekipa Telegraf.rs prošla je danas putem kojim su prošle ubice i pronašla mesto gde je pronađeno Vanjino beživotno telo. Nedaleko odatle pronađeni su i ostaci spaljenog "citroena".

Nedaleko od mesta zločina se, kako smo saznali na licu mesta, nalazi vikendica roditelja glavnog osumnjičenog za ovaj zločin. Danas u toj kući nikog nismo zatekli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • John

    4. decembar 2023 | 21:19

    To je standardan postupak. Nigde se okrivljeni za isto delo ne stavljaju zajedno. A oni koji su osumnjičeni za ubistvo deteta se, takođe po pravilu, smeštaju odvojeno od ostalih zatvorenika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA