Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovom se niko nije nadao"! Vanjini drugovi iz škole u šoku zbog ubistva: Svi 7 dana živeli u strahu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čitavog dana građani Skoplja dolazili su u školu koju je Vanja pohađala, kako bi se upisali u Knjigu žalosti i ostavili cveće i zapalili sveću

  • 3

Ubistvo Vanje Gorčevske (14) iz Skoplja šokiralo je čitav Balkan. Njeno telo pronađeno je u nedelju 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu glavnog grada i to sedam dana nakon što je devojčica nestala.

Mala Vanja je 27. novembra krenula oko 7.20 u školu, do koje nikad nije stigla... Majka je sat vremena kasnije prijavila njen nestanak, usledila je opsežna potraga za devojčicom, a onda je u nedelju stigla najgora vest, da male Vanje više nema.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac, kojem je večeras određen pritvor. Ranije je pritvor određen još trojici osumnjičenih, dok se za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim i dalje traga.

Čitavog dana građani Skoplja dolazili su u školu koju je Vanja pohađala, kako bi se upisali u Knjigu žalosti i ostavili cveće i zapalili sveću... Tiho, roditelji i deca odavali su počast devojčici koja je brutalno ubijena iz koristoljublja i zakopana daleko od svog doma.

Aleksandar Pejčinovski, stanovnik Skoplja, otac dečaka koji su sa Vanjom pohađali školu rekao je za Telegraf.rs da i dalje ne veruje šta se dogodilo. Ističe da su se svi nedelju dana nadali da će Vanja biti pronađena i vraćena kući.

"Ovom se niko nije nadao. To je bilo nedelju dana straha jer nismo znali zašto je Vanja nestala. Svi roditelji su se mobilisali, dovodili i odvodili decu ovde, starali se o njima stalno nakon škole... Pričali im šta se dešava, kako se dešava jer su svi bili zbunjeni... Ovo se prvi put kod nas dešava. A onda je usledio šok", priča nam Pejčinovski.

Njegova deca su potresena otkako su saznali da je devojčica, sa kojom su delili školsko dvorište ubijena.

Ističe da su njegova deca Vanju poznavali samo iz škole, ali da se nisu družili i da nisu išli u isti razred.

Prema njegovim rečima, danas su decu u školi sačekale razredne starešine, pedagog i psiholog, koji su tokom čitavog dana razgovarali sa njima.

"U Vanjinom razredu su imali razredni čas, gde su razgovarali sa direktorom i sa psiholozima, nakon čega su pušteni kući", rekao je naš sagovornik.

Prema poslednjim informacijama, nastava u školi će nastaviti da se odvija normalno.

"Savetovano je da pričamo sa decom o svemu što se dogodilo. Svi nastavnici su trgnuti, kao i mi roditelji. Praznina će da ostane...", kaže Pejčinovski.

Podsetimo, mala Vanja je kidnapovana nakon što je izašla iz svog stana 27. novembra ujutru da bi krenula u školu, ali su je otmičari sačekali u ulazu, vezali i stavili u automobil i odveli van grada. Tamo je manje od tri sata kasnije ubijena.

(Telegraf.rs)

Video: Blizu je mesta na kojem je spaljen auto: Ovo je vikendica glavnog osumnjičenog za Vanjino ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    4. decembar 2023 | 22:27

    Lomaca i smrtna kazna. Nema dalje ! Drago dete pocivaj u miru ! 😓😓😓😓😓😓😓

  • NekoKo

    5. decembar 2023 | 01:44

    Na planeti definitivno vlada satanistički poredak, a jedan od dokaza je i to što za čistokrvne monstrume važe ljudska prava i nema smrtne kazne i to takve da danima crkavaju u najvećim mogućim mukama. Kao onda bi bili isti kao oni. Kako da ne.? Tako je to kada se pobrkaju uzroci i posledice, kada se zlo uvede u sistem ...

  • Velimir

    5. decembar 2023 | 07:33

    SMRTNA KAZNA POD HITNO DA SE UVEDE U SRBIJI... TO JE PRAVDA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA