≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno šta je otac male Vanje rekao na saslušanju

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema izjavama osumnjičenih, Aleksandar je obavestio Ljupča Palevskog Palču o tome kada će Vanja napustiti svoj dom u naselju Debar i uputiti se u školu, te da sestra neće krenuti sa njom

  • 14
Aleksandar Gorčevski, Vanjin tata, Vanja Gorčevska Foto: Telegraf.rs

Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje (14) iz Skoplja, saslušan je u tužilaštvu i ponovo je negirao da je imao bilo kakve veze sa ubistvom svoje ćerke.

On je juče priveden kod sudije za prethodni postupak i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Prema izjavama osumnjičenih, Aleksandar je obavestio Ljupča Palevskog Palču o tome kada će Vanja napustiti svoj dom u naselju Debar i uputiti se u školu, te da sestra neće krenuti sa njom.

Video: Potez Vanjinog oca koji je svima privukao pažnju dok su ga privodili u sud: Šta je pokušao da kaže?

Osnovni javni tužilac Gavril Bubevski je na jučerašnjoj konferenciji za novinare obavestio da otac negira ove navode.

"Razmatramo njegovu umešanost, za koju i dalje pretpostavljamo da je bila indirektna u ovom slučaju, uzimaju ći u kontekstu onoga šta drugi uključeni u slučaj kažu da je jedna osoba rekla da sve ovo zna od kontakta sa ocem", rekao je juče Bubevski.

Podsetimo, otac je prijavio nestanak policiji 27. novembra u 11 časova, kada je rekao da je Vanja napustila stan u 7.27.

Preliminarna istraga, kako je ukazao Bubevski, usmerena je i na to kakav je konkretan odnos između oca devojčice i osumnjičenog za otmicu i ubistvo Palevskog.

U kasnim popodnevnim časovima očekuje se da tužilaštvo dobije krivičnu prijavu o slučaju od Ministarstva unutrašnjih poslova. Potom će tužilaštvo za svu četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo devojčice izdati naredbu za istragu i pritvor do 30 dana.

U međuvremenu, završena je obdukcija i telo male Vanje je predato porodici. Nalaz obdukcije još nije stigao u tužilaštvo, jer se čekaju rezultati svih analiza.

Obdukcija bi trebalo da ustanovi uzrok i tačno vreme smrti i biće ključna u povezivanju svih elemenata ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni Vlatko Kešišov iz Štipa, Velebor Manev and Bore Vidoevski iz Velesa, nalaze se u pritvoru u zatvoru Šutka u Skoplju. Oni su smešteni u odvojene ćelije, gde borave sami, kako ne bi došlo do sukoba sa drugim zatvorenicima. Za Palevskim se i dalje intenzivno traga i raspisana je međunarodna poternica.

Podsetimo, Vanja je oteta u ponedeljak 27. novembra ujutru oko 7.30 časova. Prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10 časova. Njeno telo pronađeno je zakopano u selu Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i zapaljeni automobil "citroen", koji je korišćen za njenu otmicu. Vanjinom ubistvu prethodila je otmica i ubistvo 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, vlasnika "citroena", koji je korišćen za otmicu Vanje.

Oba ubistva su izvršena na isti način, sa istim oružjem, koje još nije pronađeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    5. decembar 2023 | 15:36

    Ako je istina ,da je otac umesan....ne treba ga ubiti,jer lepa je to smrt..treba ga baciti u samicu sve dok je ziv!

  • SVM

    5. decembar 2023 | 16:01

    Evo ostaviću komentar,da neću više komentarisati dok neko nešto smisleno i novo ne kaže. Mozak mi se pretvorio u kašu

  • xy

    5. decembar 2023 | 15:56

    Boze sacuvaj kakvi su ljudi danas monstrumi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA