Vreme čitanja: oko 3 min.

Pronašli smo mesto gde je ubijeni Panče bio zakopan: Okolo žive duše nema, jedan detalj privukao pažnju

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je otet 22. novembra, a njegovo telo pronađeno je za vikend u tri metra dubokoj rupi u blizini sela Rudnik

  • 0

Skrivena iza grmlja i drveća, na teško dostupnom terenu i daleko od zemljanog puta, nalazi se rupa u koju je Panče Žežovski iz Velesa bio zakopan nakon što je mučki ubijen.

U pitanju je lokacija u blizini sela Rudnik, izvan Velesa gde je živeo bivši frizer.

Ekipa Telegraf.rs je uspela da pronađe ovo jezivo mesto, daleko i izolovano od svega, u kojem su danima bili skrivani ostaci nesrećnog Pančea.

Do mesta gde su ubice zakopale telo ne može se proći putničkim automobilom. Kako je naš tim saznao na licu mesta, u blizini postoji biciklistička staza. Pričali su nam kako su u blizini vršena arheološka iskopavanja u potrazi za crkvom iz vizantijskog vremena, a pominjali su i zlatne novčiće. Ipak, kako je nesrećni Pančo završio ovde, nisu znali.

Dok se osvrćemo okolo, razmišljamo da ima logike da ubice izaberu neku ovakvu lokaciju da pokušaju da zataškaju zločin. Naime, selo Rudnik je skoro napušteno, u njemu živi svega par ljudi, uglavnom penzionera koji čuvaju stoku i pčele. "Novajlije" ovde retko svraćaju.

Tišina je jeziva, skoro opipljiva, narušava je samo lavež seoskih pasa. Pored starih, oronulih i napuštenih kuća, napuštena škola svedoči prošlom vremenu - da je nekad u njoj odzvanjala graja dece.

U selu još postoji i crkva, ali se čini da će i ona uskoro biti zaključana.


Meštani nisu imali pojma da se u njihovom kraju desio jedan od najgorih zločina - o tome su tek saznali iz medija.

Niko nije ni slutio da su ubice, skrivene od pogleda, bacile telo ubijenog Pančea u rupu duboku oko tri metra, kružnog oblika. Niko ne zna ni da li su ubice same tu rupu iskopale ili je ona od ranije postojala tu možda za montažu nekog električnog stuba...

Dok smo prilazili mestu zločina uočili smo brojne otiske stopala, verovatno nastalih u proteklih nekoliko dana, dok su forenzičari češljali ovo područje. Da su izuzimali dokaze jasno ukazuju rukavice i hirurške maske koje smo zatekli kraj jame.

Kraj iste smo zatekli i kanister u kom je bio izliven beton, a oko same rupe primetili smo čudne bele tragove, kao da je neko posipao krečom.

Nije još ni jasno kako su ubice telo dovde donele, s obzirom da ni nama nije bilo lako da do ovde stignemo. Da li je i sam Pančo mučen do rupe pešačio i tu skončao, ili su ubice pod okriljem noći preko brda, možda i duž one biciklističke staze, vukli njegovo telo. To, bar za sada, ostaje nepoznanica.

Jedino što se o Žežovskom zna jeste da je živeo na obodu Velesa, oko pola sata od mesta na kojem je pronađeno njegovo zakopano telo. Nekada je radio kao frizer, komšije govore da je bio tih i dobronameran čovek. Neki kažu da je imao dvoje, neki četvoro dece, ali niko nije znao da nam kaže gde žive deca i da li su oca obilazili.

Iz istrage je poznato da je nestao 22. novembra, a tužilaštvo smatra da je Panče bio "kolateralna šteta". On je, kako se navodi, dugovao oko 500 evra jednom od osumnjičenih, i to navodno onom koji živi svega 300 metara od njegove kuće u Velesu. Niko nikad nije primetio da su njih dvojica bili u lošim odnosima, ili su znali da je među njima bilo ikakvih problema.

Ko je Panču tačno oteo, gde je tačno ubijen i zašto, i dalje je misterija za širu javnost. Ono što se sa sigurnošću zna, jeste da su sosumnjičeni koristili njegov "citroen" da kidnapuju devojčicu Vanju iz Skoplja, te da su vozilo zapalili nakon što su Vanju ubili.

Od otmice Panča 22. novembra do otmice Vanje 27. novembra, njegovo vozilo nije bilo u pokretu i nigde ga nisu zabeležile kamere.

Fizer je sahranjen danas u rodnom mestu, dok je Vanjino telo nakon obdukcije predato porodici.

Sumnjiči se da je ubistvo male Vanje i Žežovskog, prema dosadašnjim saznanjima i tvrdnjama tužioca Gavrila Bubevskog i ministra Olivera Spasovskog, počinio Ljupčo Palevski Palčo.

(Telegraf.rs)

Video: Kuća ubijenog frizera čijim vozilom je oteta mala Vanja (14)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA