Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za Vanjino ubistvo ove godine uhvaćen sa ilegalnim oružjem? I to nije ono najgore

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Palčo je navodno priveden u maju, sa još tri osobe

  • 0
Ljupčo Pelevski Foto: Facebook

Ljupčo Palevski Palčo, koji je juče uhapšen u Turskoj i koji je glavni osumnjičeni za ubistvo male Vanje i Panča Žežovskog navodno je privođen pre sedam meseci zbog ilegalnog oružja.

Palčo, koji je od ranije poznat policiji i tužilaštvu, i ove godine je navodno bio na saslušanju jer je, kako pišu pojedini makedonski mediji, uhvaćen kako šeta sa ilegalnim oružjem dok je tragao za zlatom.

Osumnjičeni za ubistvo Vanje i Žežovskog je u maju priveden sa nekoliko osoba, koji se sada takođe sumnjiče da su mu pomagali u ubistvu devojčice i frizera iz Velesa, javlja Večer.

Kako navode početkom maja privedene su četiri osobe, među kojima i Palevski, koji je uposedu imao oružje "valter" kalibra 9 mm, za koje nije posedovao papire.

"Dana 5. maja 2023. godine, oko 00.30 časova, na zemljanom putu Demir Kapija-Javorica tuneli, pripadnici policije iz PU Mihajlovo granična policija, oduzeli su pištolj od Lj. P. (58) iz Skoplja. U pitanju je Valter kalibra 9mm, za koji Lj.P. nije posedovao dozvolu", piše Večer da je tada MUP naveo u saopštenju.

Uvidom u arhivu saopštenja MUP objavljenih na sajtu nismo pronašli ovo saopštenje. Međutim, pojedini makedonski mediji jesu izveštavali o ovom slučaju u maju 2023.

Večer, međutim, piše da je tom prilikom privedeno još troje ljudi - Vlatko K., Velibor M. and Bore V. Odnosno iste osobe koje se sada sa Palčom sumnjiče za ubistvo Vanje i Žežovskog.

Podsetimo, policija je pre nekoliko dana, a usled velikog broja upita od medija, izdala zvanično saopštenje u kojem je pobrojala sve zbog čega je Palčo do sada bio privođen, odnosno sumnjičen. Kako je zvanično saopšteno, 2019. godine protiv njega je podneta krivična prijava zbog nezakonitog prisluškivanja i snimanja, iste godine podneta je i prekršajna prijava zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Već sledeće godine podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Policija je navela i da je protiv Ljupča 2005. godine podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja i posebne slučajeve falsifikovanja isprava, dok je 2002. godine podneta prijava zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA